Τι έγινε στη συνάντηση Σπίρτζη με Uber και Taxibeat;

Λίγο πριν το νομοσχέδιο για τις μεταφορές κατατεθεί στη Βουλή

  • -
  • -

Χωρίς συμφωνία ανάμεσα στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τους εκπροσώπους των εταιρειών διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου κατέληξε η μεταξύ τους συνάντηση, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το νέο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου, οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαμεσολάβησης, δεν προσήλθαν με φορολογικά στοιχεία, παρόλο που αυτά ζητήθηκαν από τον υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη.

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπογραμμίζει ότι παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο Υπουργός κατά την επίσημη παρουσίαση του νομοσχεδίου: Τι φόρο έχει πληρώσει η κάθε εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο; (όχι ασφαλιστικές εισφορές, φόρος είναι η φορολογία εισοδήματος) Και ποια η μετοχική της σύνθεση στις αρχές του τρέχοντος έτους;»

Σε ανακοίνωσή της, η Taxibeat Ltd. αναφέρει ότι «η Beat όχι απλώς φορολογείται, ως οφείλει, αλλά έχει καταβάλει ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Στην Ελλάδα. Αυτό είναι μετρημένο και αδιαμφισβήτητο. Έχει ελληνικό ΑΦΜ, υπάγεται στη ΦΑΕ Αθηνών, καταβάλει όλους τους νόμιμους φόρους και εισφορές, σεβόμενη πλήρως την ελληνική φορολογική και εργασιακή νομοθεσία».

Τονίζει επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από την Daimler «όλοι οι μέτοχοι είναι υπόχρεοι φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα, όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία του κράτους», ενώ επαναλαμβάνει ότι «δεν εισπράττει το κόμιστρο, ούτε παρεμβαίνει σε αυτό, καθώς ορίζεται και ελέγχεται από το κράτος».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...