Εσείς βγάλατε ηλεκτρονική κάρτα;

Από το Νοέμβριο οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας περνούν στην ψηφιακή εποχή

  • -
  • -

Περισσότερες από 100.000 προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο αριθμός αυτός υπολείπεται πάντως αρκετά των περίπου 300.000 χάρτινων καρτών που ίσχυαν στο προηγούμενο σύστημα, και ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου δεν θα γίνονται πλέον δεκτά τα παλιά εισιτήρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα τεθούν σε λειτουργία πρόσθετα εκδοτήρια προσωποποιημένων καρτών σε κεντρικούς σταθμούς με μεγάλη προσέλευση. Από την Τετάρτη 25/10 άρχισαν να αποστέλλονται οι πρώτοι φάκελοι με προσωποποιημένες κάρτες σε όσους επιβάτες προτίμησαν τη διαδικασία έκδοσής τους με κατάθεση φακέλου και αποστολής τους με συστημένη επιστολή μέσω του ταχυδρομείου. Μέχρι στιγμής τη διαδικασία αυτή έχουν επιλέξει πάνω από 10.000 επιβάτες.

Σημειώνουμε ότι η διαδικασία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών με κατάθεση φακέλου από τους επιβάτες και αποστολής τους στη διεύθυνση επιλογής τους, αφορά όλους τους κατόχους μηνιαίων καρτών κανονικής τιμής, καθώς και τους επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που διαθέτουν μηνιαία κάρτα εντός του 2017.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν;

ΒΗΜΑ 1. Προετοιμασία φάκελου μεγέθους Α4 με τα ακόλουθα στοιχεία:

Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017)

Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ

Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας

Εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr

ΒΗΜΑ 2. Αναγραφή στοιχείων επί του φακέλου.

Αναγράφονται επί του φακέλου τα ακόλουθα στοιχεία:

Όνομα, Επώνυμο

Διεύθυνση όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα (οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ)

ΒΗΜΑ 3. Ο φάκελος παραδίδεται ανοικτός, σε οποιοδήποτε σταθμό των γραμμών 1,2,3 του ΜΕΤΡΟ, χωρίς αναμονή για την έκδοση της κάρτας.

Παράδοση του ανοικτού φακέλου (σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, σε προκαθορισμένα σημεία με ειδική σήμανση)

Οι φάκελοι διαχειρίζονται με ασφαλή διαδικασία

ΒΗΜΑ 4. Αποστολή του φακέλου στη διεύθυνση επιλογής των επιβατών.

Ο φάκελος με την προσωποποιημένη κάρτα χωρίς κόμιστρο και τα λοιπά στοιχεία, αποστέλλονται ταχυδρομικά στην διεύθυνση που αναγράφηκε στο φάκελο. Ο φάκελος παραδίδεται ως συστημένη επιστολή στον παραλήπτη.

ΒΗΜΑ 5. Φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας με προϊόντα κομίστρου.

Η προσωποποιημένη κάρτα δεν είναι φορτισμένη με κόμιστρο.

Οι επιβάτες πηγαίνουν σε οποιοδήποτε Αυτόματο Μηχάνημα Επαναφόρτισης Καρτών (ΑΜΕΚ) των γραμμών 1,2 και 3 & στις στάσεις του ΤΡΑΜ της ΣΤΑΣΥ ή στα εκδοτήρια της ΟΣΥ ή και στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr και φορτίζουν την προσωποποιημένη κάρτα με όποιο προϊόν επιθυμούν, σύμφωνα με οδηγίες που εσωκλείονται στον φάκελο που τους αποστέλλεται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...