Μια γνήσια Alfa Romeo G1 σχεδόν 100 ετών προς πώληση

Είναι η μοναδική από τις 52, που είναι ακόμα λειτουργική

  • -
  • -

Το RM Sotheby’s προσφέρει για πώληση μια γνήσια Alfa Romeo G1 του 1921, η οποία βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, παρόλο που έχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια από πάνω της. Φυσικά έχει αναπαλαιωθεί και μπορεί να οδηγηθεί κανονικότατα. Ο αριθμός πλαισίου είναι 6018, κάτι που μαρτυρά ότι είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής. Μέχρι τη δεκαετία του 1940, η ιστορική Ιταλίδα έμεινε στην Αυστραλία, ενώ το 1965 αγοράστηκε από έναν λάτρη της φίρμας, τον Ross Flewell-Smith. Στη δεκαετία του 2000 ολοκληρώνεται η αναπαλαίωση του μοντέλου και καταφέρνει να αποσπάσει αρκετά βραβεία παγκοσμίως. Παράλληλα, αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα οχήματα στην ιστορία της Alfa Romeo.

Είχαν κατασκευαστεί μόνο 52 μονάδες G1, αλλά αυτό είναι το μοναδικό μοντέλο που είναι ακόμα πλήρως λειτουργικό. Κάτω από το καπό βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία ένας 6κύλινδρος 6.3 κινητήρας των 70 ίππων, που επιτρέπει να αγγίξει την τελική ταχύτητα των 140 km/h.

Ο πλειστηριασμός θα λάβει μέρος στο Phoenix της Arizona τον επερχόμενο Γενάρη, ενώ εκτιμάται ότι το σφυρί θα χτυπήσει κοντά τα 1,28 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...