Mercedes-Benz και Παναθηναϊκός: Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους

  • -
  • -

Γουρλίδικη φαίνεται πως είναι η Mercedes-Benz Ελλάς για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods. Τον περασμένο Φεβρουάριο η εκδήλωση για τη στήριξη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε πραγματοποιηθεί δύο ημέρες μετά την κατάκτηση κυπέλλου απέναντι στον Άρη, ενώ φέτος για την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών την επομένη της μεγάλης νίκης μέσα στο ΣΕΦ, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Αντιπροσωπεία παικτών του Παναθηναϊκού, μαζί με τον προπονητή της ομάδας Xavi Pascual και τον Εμπορικό Διευθυντή της «πράσινης» ΚΑΕ, Αριστείδη Χριστόπουλο, επισκέφθηκαν την έδρα της Mercedes-Benz Ελλάς, στη Νέα Κηφισιά, για την επισημοποίηση της ανανέωσης της χορηγίας για μία ακόμη σεζόν. Εκεί τους περίμεναν στελέχη της εταιρείας, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της Mercedes-Benz Ελλάς, Ιωάννης Καλλίγερος και Νίκος Πρέζας, αντίστοιχα. Στο σύντομο χαιρετισμό τους, τόσο ο κ. Πρέζας όσο και ο κ. Pascual τόνισαν τους δεσμούς που ενώνουν τις δύο πλευρές, όπως η προσπάθεια να είναι πάντα στην κορυφή στον τομέα τους.

Από αριστερά: K.C. Rivers, Νίκος Πρέζας, Xavi Pascual, Ιωάννης Καλλίγερος, Αριστείδης Χριστόπουλος, Marcus Denmon, Ίαν Βουγιούκας, Νίκος Παππάς

Με ύψος 2.11, είναι φυσιολογικό ο Ίαν Βουγιούκας να ενδιαφέρεται για αυτοκίνητα μεγάλου μεγέθους. Αν συνδυάζουν την πολυτέλεια με τις επιδόσεις, όπως στην περίπτωση της GLE 450 AMG, του μεγάλου coupe SUV, ακόμη καλύτερα.

«Είναι ένα αυτοκίνητο που οποιοσδήποτε θα το ήθελε, ειδικά αν είναι Mercedes-Benz. Εγώ που είμαι ψηλός και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου το ίδιο, θέλουμε ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Οδηγώ ένα Mercedes-Benz, εταιρικό από την ομάδα, και ελπίζω στο μέλλον να αγοράσω ένα μεγάλο SUV», δήλωσε στο GOCAR ο Έλληνας σέντερ.

Πώς κρίνει όμως ο Βουγιούκας την έναρξη της φετινής σεζόν για τον Παναθηναϊκό, με το νικηφόρο πέρασμα από το ΣΕΦ, στο ντέμπι με τον αιώνιο αντίπαλο;

«Ήταν δύσκολες οι συνθήκες και για εμάς και για τον Ολυμπιακό, να διεξάγεται ο αγώνας χωρίς φιλάθλους στο γήπεδο (σ.σ. οι ερυθρόλευκοι έχουν τιμωρία της έδρας τους από τους περσινούς τελικούς). Η αίσθηση ήταν σαν να παίζεις σε φιλικό παιχνίδι. Όσο περνούσε πάντως η ώρα, βγήκε στο παρκέ η μαχητικότητα των παικτών. Επειδή ήταν ένα “κλειστό” παιχνίδι, όταν η διαφορά πήγε στους 9 πόντους υπήρχε αμφιβολία για τη νίκη, όμως παίκτες και προπονητές συσπειρωθήκαμε, μπήκαν τα μεγάλα σουτ και κερδίσαμε».

«Για τον Παναθηναϊκό στόχος κάθε χρονιά είναι αναμφίβολα το final four της Ευρωλίγκα. Ευελπιστώ φέτος να τα καταφέρουμε. Το μακρύ πρόγραμμα καταπονεί τους παίκτες αλλά και τους προπονητές που πρέπει να ετοιμάσουν την τακτική τόσα πολλά παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει καλή διαχείριση. Ο Xavi Pascual δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες του, τους δίνει ελευθερία και ψυχολογία. Είναι εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Με αυτόν στο τιμόνι του, ο Παναθηναϊκός θα κάνει και φέτος πολύ καλά πράγματα».

Στο μικρόφωνο του GOCAR μίλησε και ο K.C. Rivers, ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Ολυμπιακό, καθώς δύο δικά του τρίποντα έδωσαν στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα.

«Το χθεσινό παχνίδι είχε τις δυσκολίες του, διότι υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα και έπρεπε να “γνωριστούμε” κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η νίκη κρίθηκε στο ποιος έκανε τα λιγότερα λάθη και ποιος βρήκε το έξτρα κίνητρο. Υπήρχε επίσης η δυσκολία από τις άδειες εξέδρες, καθώς λείπει έτσι η ενέργεια που παίρνεις από τον κόσμο και τις αντιδράσεις του».

Ήταν απόφαση του προπονητή να ψαλιδίσετε τη διαφορά με τρίποντα;

«Όχι, δεν είχε να κάνει με τα τρίποντα. Η απόφαση ήταν να παίξουμε σωστό μπάσκετ. Απέμεναν 5 λεπτά και γνωρίζαμε ότι με την καλή άμυνα που παίζαμε και με σωστές επιλογές στην επίθεση θα ξαναμπαίναμε στο παιχνίδι. Πρέπει πλέον να βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και να συγκεντρωνόμαστε στον επόμενο», μας είπε ο 30χρονος Αμερικανός φόργουορντ.   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...