Musk και Mercedes-Benz διαφωνούν για τα ηλεκτρικά μέσω twitter!

Πώς ένα δημοσίευμα μπορεί να οδηγήσει σε παρεξήγηση

  • -
  • -

O Elon Musk χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση το twitter για να μοιράζεται τα νέα της Tesla, να απαντά στους πελάτες της ή να εκφράζει την άποψή του για κάθε θέμα που τον ενδιαφέρει. Αυτή τη φορά όμως παρασύρθηκε από ένα δημοσίευμα της USA Today και έκανε ένα ατυχές σχόλιο για τις επενδύσεις του Ομίλου Daimler (της μητρικής εταιρείας της Mercedes-Benz) πάνω στην ηλεκτροκίνηση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πρόσφατα η Daimler ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στις εγκαταστάσεις της στην Alabama των ΗΠΑ, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού να πηγαίνει στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Η εφημερίδα USA Today έβαλε τίτλο στην είδηση «η Mercedes-Benz ποντάρει 1 δισ. δολάρια ότι μπορεί να εκθρονίσει την Tesla».

Όπως ήταν φυσικό, ο τίτλος αυτός δεν άρεσε στον Musk, με αποτέλεσμα να σχολιάσει στο twitter: «Δεν είναι μεγάλο ποσό για έναν γίγαντα όπως η Daimler/Mercedes. Μακάρι να έκαναν περισσότερα σε αυτόν τον τομέα. Χρειάζεται ένα επιπλέον μηδενικό», εννοώντας το 1 δισ. να γίνει 10 δισ. δολάρια.

Η Daimler απάντησε άμεσα: «Έχεις απόλυτο δίκιο Elon Musk. Ορίστε το μηδενικό που λείπει. Επενδύουμε πάνω από 10 δισ. δολάρια στα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πάνω από 1 δισ. στην παραγωγή μπαταριών».

«Good», ήταν η μονολεκτική απάντηση του Musk, που μάλλον προσπέρασε βιαστικά το λάθος του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...