Ο Schwarzenegger και το ηλεκτρικό Hummer

O «Terminator» προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα

  • -
  • -

Αχ πώς αλλάζουν οι καιροί. Άλλωτε ο Arnold Schwarzenegger κυκλοφορούσε με κάτι θηριώδη οχήματα που «έκαιγαν» τρία πρατήρια ανά 100 km. Πλέον έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αυτά της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο 70χρονος ηθοποιός, πρώτην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, βρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κέντρου έρευνας και εξέλιξης της Kreisel Electric, μίας αυστριακής εταιρείας με έδρα την πόλη Rainbach. Ο αυστριακής καταγωγής «Εξολοθρευτής» παρουσίασε μαζί με τον Καγκελάριο της χώρας, Christian Kern, ένα ηλεκτρικό Hummer, το οποίο έχει ισχύ 490 ίππων, μπαταρίες χωρητικότητας 100 kWh και αυτονομία 300 km.

Τον περασμένο χειμώνα η Kreisel Electric μετέτρεψε σε ηλεκτρική την Mercedes-Benz G-Class του Arnold, ο οποίος διαμένει στην Καλιφόρνια. «Αν συνεχίσει έτσι η Kreisel Electric, σύντομα θα πετάω από το Λος Άντζελες στην Αυστρία με ηλεκτρικό αεροπλάνο», δήλωσε αστειευόμενος ο διάσημος ηθοποιός.

Το τετρακίνητο ηλεκτρικό H1 ζυγίζει 3.300 kg και μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως τα 120 km/h. Το συμβατικό Hummer καταναλώνει 24 λίτρα καυσίμου ανά 100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 470 g. CO2/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...