Suzuki Jimny vs Hummer H2: Έχει ελπίδες το μικρό ιαπωνικό off-roader; [Video]

Μπορεί ένα λιλιπούτειο SUV 102 ίππων να τα βάλει με το απόλυτο αμερικάνικο off-roader;

  • -
  • -

Το Suzuki Jimny έχει αποδείξει ξανά και ξανά πως δεν αστειεύεται εκτός δρόμου, ταπεινώνοντας σημαντικά ακριβότερες και εντυπωσιακότερες κατασκευές. Κάπως έτσι το τελευταίο «θύμα» που βρέθηκε στο διάβα του δεν μπορούσε να είναι άλλο από το «ταπεινό» Hummer H2. Το γιγαντιαίο SUV από την Αμερική ήρθε για να τα βάλει με το μικρό Suzuki στο κανάλι του carwow στο YouTube! Ποιο λέτε να επικράτησε;

Τόσο το Jimny όσο και το Hummer φέρουν πλαίσιο τύπου σκάλας, τετρακίνηση, ατμοσφαιρικά μοτέρ και εξαιρετικές προδιαγραφές για off-road διαδρομές. Η απόσταση από το έδαφος είναι μεγάλη και στις δύο περιπτώσεις ενώ πολύ καλές είναι και οι γωνίες προσέγγισης. Πρέπει να αναφέρουμε βέβαια πως η ατμοσφαιρική φύση και το καύσιμο είναι τα μόνα κοινά μεταξύ των δύο μοτέρ. Ενώ το Suzuki φέρει έναν ταπεινό 1.500άρη 4κύλινδρο 102 ίππων με 130 Nm ροπής, το Hummer έρχεται με έναν V8 6,2 λίτρων που λογικά από μόνος του έχει το ίδιο μέγεθος με ολόκληρο το αμάξωμα του Jimny. Η απόδοση φτάνει τους 398 ίππους και τα 563 Nm.

Πριν όμως βιαστείτε να καταδικάσετε το μικρό ιαπωνικό μοντέλο, να αναφέρουμε πως το Suzuki έχει σημαντικό πλεονέκτημα από πλευράς βάρους με την ζυγαριά για την έκδοση LCV που χρησιμοποιήθηκε στο video (εδώ μπορείτε να διαβάσετε και την δοκιμή του συγκεκριμένου μοντέλου) να σταματά στα 1.070 κιλά. Το H2 από την άλλη έχει σχεδόν τριπλάσιο βάρος αγγίζοντας τα 3.000 κιλά!

Μεγάλες οι διαφορές λοιπόν, αλλά με ένα κοινό στόχο! Ποιο θα επικρατήσει; Η απάντηση στο video που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...