Τα Audi που καίνε φυσικό αέριο

Τα μοντέλα g-tron αποτελούν το ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την εποχή των μηδενικών ρύπων

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα δεν είναι τα μόνα που μπορούν να περιορίσουν τους εκπεμπόμενους στο περιβάλλον ρύπους. Μέχρι η τεχνολογία τους να καταστεί προσιτή οικονομικά προς τη μεγάλη μερίδα των οδηγών, οι κατασκευαστές προσφέρουν «πράσινες» εκδόσεις των συμβατικών τους αυτοκινήτων, με κινητήρες δηλαδή εσωτερικής καύσης. Τι αλλάζει; Η καύσιμη ύλη, όταν αντί για βενζίνη και πετρέλαιο επιλέγεται κάποιο αέριο, όπως το φυσικό.

Η οικογένεια g-tron της Audi περιλαμβάνει τα A3 Sportback, A4 Avant και A5 Sportback, για τα οποία μάλιστα προσφέρει στη Γερμανία αέριο e-gas για τρία χρόνια. Με τη χρήση του, όταν τα τρία αυτά μοντέλα θα κινούνται με φυσικό αέριο θα επιτευχθεί μείωση CO2 κατά 80%. Οι οδηγοί θα γεμίζουν το αυτοκίνητο με e-gas όμως θα πληρώνουν την τιμή του στάνταρ φυσικού αερίου. Το συνθετικό μεθάνιο e-gas της Audi παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε εργοστάσιο στην Κάτω Σαξονία.

Συγκριτικά με έναν βενζινοκινητήρα ανάλογης απόδοσης, το κέρδος σε χρήμα (στη Γερμανία) υπολογίζεται στα 4 ευρώ για κάθε 100 km. Και βέβαια οι χαμηλότερες εκπομπές CO2 συνεπάγονται και χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...