Ψηφίστε το όνομα του νέου SUV της Seat

Διαλέξτε ανάμεσα στα Alboran, Aranda, Avila και Tarraco

  • - views
  • - comments
Ψηφίστε το όνομα του νέου SUV της Seat
TOP STORIES
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Την τετράδα των... φιναλίστ από την οποία θα προκύψει το όνομα του 7θέσιου SUV της Skoda ανακοίνωσε στη Φρανκφούρτη ο Πρόεδρος της Seat, Luca de Meo. Το αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει το 2018 θα ονομάζεται Alboran ή Aranda ή Avila ή Tarraco.

Εσείς μπορείτε να ψηφίσετε έως τις 25 Σεπτεμβρίου στις ιστοσελίδες seat.com/seekingname ή seat.es/buscanombre. Το όνομα που θα κερδίζει τις περισσότερες ψήφους θα δοθεί στο μοντέλο της ισπανικής μάρκας (αντίστοιχο του Skoda Kodiaq). Η ανακοίνωση θα γίνει έως τις 15 Οκτωβρίου.

Στην ψηφοφορία που είχαμε δημιουργήσει στο GOCAR, Aranda, Avila και Tarraco συγκέντρωσαν από 8%, ενώ το Alboran καμία ψήφο. Πιο δημοφιλές με 31% ήταν το Abrera, που όμως δεν πέρασε στον τελικό.

Οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η Seat ήταν ότι το όνομα θα πρέπει α) να προέρχεται από ένα γεωγραφικό μέρος/σημείο της ισπανικής χώρας, β) να πληροί τις αξίες και να συνάδει με τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας και γ) να προφέρεται εύκολα σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Το GOCAR είχε προτείνει το όνομα Arista, που πληρούσε μεν όλα τα παραπάνω κριτήρια, όχι όμως και το νομικό κριτήριο, αναφορά στο οποίο δεν υπήρχε πάντως όταν άρχισε η διαδικασία. Η Seat θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο το όνομα του SUV να έχει ήδη κατοχυρωθεί σε κάποια από τις χώρες όπου η ισπανική μάρκα δραστηριοποιείται. Και δυστυχώς για εμάς, το όνομα Arista χρησιμοποιούσε μία μικρή αυτοκινητοβιομηχανία στη Γαλλία, τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Συνολικά, στη διαδικασία «βάφτισης» του νέου Seat SUV συμμετείχαν περισσότερα από 130.000 άτομα από 106 χώρες, οι οποίοι υπέβαλαν πάνω από 10.000 διαφορετικά ονόματα.

links
 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ