6 νέα αυτοκίνητα με πεντάστερη ασφάλεια (vid)

Από τα 9 συνολικά που δοκίμασε ο οργανισμός Euro NCAP

  • -
  • -

Λίγες ημέρες πριν την έκθεση της Φρανκφούρτης, ο Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών από εννέα μοντέλα. Πρόκειται για τα Ford Fiesta, Jeep Compass, Mazda CX-5, Mercedes-Benz C-Class Cabriolet, Opel Grandland X, Renault Koleos Opel Ampera-e, Kia Picanto και Kia Rio.

Τα πρώτα έξι απέσπασαν την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων, καθώς διακρίθηκαν και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας αλλά και στα ηλεκτρονικά βοηθήματα. Μάλιστα το Ford Fiesta γίνεται το δεύτερο σουπερμίνι φέτος (μετά το Seat Ibiza) που αποσπά 5 αστέρια με το βασικό του εξοπλισμό.

Το ηλεκτρικό Opel Ampera-e βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια, ενώ τα Picanto και Rio με τρία. Όταν όμως τα δύο μοντέλα της Kia αξιολογήθηκαν στη συνέχεια με τον προαιρετικό εξοπλισμό, τότε απέσπασαν αντίστοιχα 4 και 5 αστέρια.

«Ο Euro NCAP πιέζει τις εταιρείες για την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών και αυτές ανταποκρίνονται. Π.χ. η αυτόνομη πέδηση είναι πλέον στάνταρ σε πολλά νέα αυτοκίνητα. Δεν θα πρέπει πάντως να ξεχνούν και τον τομέα της παθητικής ασφάλειας για όλους τους επιβάτες. Τα αποτελέσματα από dummy για παιδί 10 ετών δείχνουν ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Michiel van Ratingen.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...