150 εκατ. αυτοκίνητα από τη Volkswagen! (vid)

Ένα μοναδικό επίτευγμα γιορτάστηκε στην έδρα της γερμανικής εταιρείας

  • -
  • -

Μέσα σε 80 χρόνια από την ίδρυσή της (από τον Μάιο του 1937 έως σήμερα) η Volkswagen εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων διεθνώς. Και στο κεντρικό της εργοστάσιο, στο Wolfsburg, στήθηκε μία λιτή τελετή για να εορταστεί η συμπλήρωση παραγωγής 150 εκατ. οχημάτων! Από αυτά, τα 44 εκατ. έχουν κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Το αυτοκίνητο-ορίσημο είναι ένα μπλε Golf GTE, η υβριδική παραλλαγή του best seller της μάρκας. Το Golf (στην έβδομη γενιά του πλέον) έχει κατασκευαστεί σε περισσότερες από 34 εκατ. μονάδες, αποτελώντας μαζί με το θρυλικό Beetle τους δύο πυλώνες της Volkswagen. Ο σκαραβαίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αυτοκίνηση για δεκαετίες μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέχρι τη λήξη της παραγωγής του (στο Μεξικό το 2003) ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 21,5 εκατ. αυτοκίνητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ GOLF ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Ακολουθούν 20 εκατ. Passat, 19,5 εκατ. Jetta και σχεδόν 17 εκατ. Polo. Τα 150 εκατ. Volkswagen έχουν κατασκευαστεί σε περισσότερα από 50 εργοστάσια σε 14 χώρες. Αυτή τη στιγμή, η γκάμα της μάρκας περιλαμβάνει πάνω από 60 μοντέλα σε διάφορες αγορές.

Η Volkswagen δεν παρακολουθεί απλά αλλά διαμορφώνει το μέλλον της αυτοκίνησης. Η οικογένεια των ηλεκτρικών μοντέλων I.D. θα λανσαριστεί το 2020 και έως το 2025 αναμένεται να κυκλοφορούν στους δρόμους 1 εκατ. ηλεκτρικά Volkswagen.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...