Η Mazda σου φρεσκάρει επίσημα το 1ης γενιάς MX-5

Δυστυχώς μόνο για την ιαπωνική αγορά :(

  • -
  • -

Η Mazda ανακοίνωσε επίσημα την πλήρη "αποκατάσταση" της πρώτης γενιάς MX-5, αλλά το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται μόνο στους κατόχους της ιαπωνικής αγοράς. Όσο και αν δεν το πιστεύετε, η πρώτη γενιά του λατρεμένου roadster κλείνει σχεδόν 28 χρόνια και σίγουρα υπάρχουν κακοδιατηρημένα αυτοκίνητα. Αυτό δεν οφείλεται κυρίως στην αδιαφορία του ιδιοκτήτη μιας και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά επίσημα από την εταιρεία. Σε αυτό όμως δίνει τέλος η ιαπωνική φίρμα με ένα νέο πρόγραμμα, που επιτρέπει στον «μερακλή» ιδιοκτήτη (και όχι μόνο) να βρει νέα σπάνια ανταλλακτικά όπως είναι το soft top από βινύλιο, το τιμόνι Nardi και τα γνήσια Bridgestone ελαστικά 185/60/R14 ολοκαίνουργια, στο κουτί τους.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Mazda δεν είναι κάτι καινούργιο, μιας και άλλες εταιρείες όπως η Jaguar, η Aston Martin και η Mercedes-Benz προσφέρουν γνήσια ανταλλακτικά σε παλιά τους μοντέλα με τη σφραγίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πρόγραμμα θα έχει ισχύ από το 2018 και δυστυχώς θα αφορά την Ιαπωνία, όπου κυκλοφορούν 23.000 πρώτης γενιάς MX-5 από τα 120.000 συνολικά που έχουν πουληθεί. Τέλος, το κόστος της «αναπαλαίωσης» θα ξεπερνάει το κόστος του αυτοκινήτου, αλλά με αυτόν τον τρόπο η Mazda εξασφαλίζει την σίγουρη και ασφαλή κυκλοφορία ενός αυτοκινήτου της που αναμφίβολα άφησε ιστορία στον χώρο των roadster, καθώς και γενικότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...