Τι γίνεται όταν δύο μάρκες επιλέγουν το ίδιο όνομα;

Mercedes-Benz και Chery κατέληξαν σε συμφωνία για τη χρήση του EQ

  • -
  • -

Το 2019 θα αρχίσει η παραγωγή του ηλεκτρικού SUV της Mercedes-Benz που βασίζεται στο εικονιζόμενο πρωτότυπο EQ. Τα αρχικά που είχε επιλέξει η γερμανική μάρκα για ολόκληρη τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων αποτελεί παραλλαγή του IQ και παραπέμπει στην... ηλεκτρική ευφυΐα. Δυστυχώς όμως για την Mercedes-Benz η κινεζική Chery χρησιμοποιεί τα ονόματα eQ και eQ1 από το 2014. Οπότε υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε, καθώς η Daimler συμφώνησε με την Chery να χρησιμοποιεί τη γκάμα EQ, με μικρή τροποποίηση. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz θα χρησιμοποιούν ονόματα όπως EQC (το τελευταίο γράμμα θα παραπέμπει στο μέγεθος του μοντέλου, δηλαδή αντίστοιχο της C-Class), ενώ η Chery θα τοποθετεί δίπλα στο eQ αριθμούς (π.χ. eQ1, eQ2 κλπ).

Το ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Βρέμης από το 2019. Θα φέρει δίδυμα ηλεκτρικά μοτέρ, η συνδυαστική ισχύς των οποίων θα ξεπερνά τους 400 ίππους, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h θα διαρκεί γύρω στα 5 sec. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα κατασκευάζονται από την Daimler και θα έχουν χωρητικότητα 70 kWh, ικανή για αυτονομία 500 km με μία φόρτιση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...