Η μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου από την Tesla!

Θα τοποθετηθεί στην Αυστραλία και θα παρέχει ρεύμα σε 30.000 νοικοκυριά

  • -
  • -

Η κοινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού της Νοτίου Αυστραλίας με τον ιδρυτή της Tesla, επισημοποίησε μία μοναδική συνεργασία στα χρονικά της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Η αμερικάνικη εταιρεία ανέλαβε να κατασκευάσει την μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 129 MWh.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο Elon Musk, η Tesla ανέλαβε την υποχρέωση να παραδώσει την μπαταρία εντός 100 ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας, αλλιώς θα το πράξει δωρεάν! «Αναμφίβολα, το όλο εγχείρημα ενέχει ρίσκο, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο με διαφορά», παραδέχτηκε ο Musk.

Το Tesla Powerpack θα συνδεθεί με προμηθευτεί ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την Neoen. Η παρουσία της τεράστιας μπαταρίας έχει ως στόχο να προφυλάξει τη Νότιο Αυστραλία από ενεργειακή κρίση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Jay Weatherill.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση τον προσεχή Δεκέμβριο, η ενέργεια που θα αποθηκεύεται στις μπαταρίες θα είναι επαρκής για την ηλεκτροδότηση 30.000 νοικοκυριών! Μία μεγάλη καταιγίδα, το Σεπτέμβριο του 2016, προκάλεσε μεγάλες ζημιές στις υποδομές και άφησε χωρίς ηλεκτρικό περίπου 1,7 εκατ. κατοίκους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...