Χρόνια Πολλά FIAT 500

Τα 60 χρόνια έκλεισε σήμερα το εμβληματικό μικρό αυτοκίνητο από την Ιταλία που έγινε πλέον και επίσημα Έργο στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

  • -
  • -

Το FIAT 500 είναι ένα αυτοκίνητο που έχει γράψει τη δική του ιστορία με έντονα μάλιστα γράμματα. Μετά το πόλεμο το μικρό ιταλικό μοντέλο ήρθε να δώσει λύση στο θέμα της μετακίνησης, με τη FIAT τότε να φτιάχνει ένα αυτοκίνητο με μικρές διαστάσεις, αλλά μεγάλους χώρους που ήταν ικανό να μεταφέρει μια οικογένεια με οικονομία σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, ακριβώς 60 χρόνια μετά, το 500 γίνεται και ένα Έργο τέχνης, αφού πήρε τη θέση του ως τέτοιο στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έγινε έκθεμα είναι ένα 500 F, το δημοφιλέστερο μοντέλο που κατασκευάζονταν από το 1965 έως το 1972. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε το έκθεμα έχει και υφασμάτινη οροφή που ανοίγει.

«Το Fiat 500 έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της αυτοκίνησης. Είναι γεγονός ότι ποτέ δεν ήταν απλά ένα αυτοκίνητο», ανέφερε ο Olivier Francois, επικεφαλής της Fiat και CMO της FCA. «Στα 60 χρόνια της ύπαρξής του, το 500 υπερβαίνει την φυσική του υπόσταση και μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό σύμβολο τέχνης με την πιστοποίηση του φημισμένου MoMA, μετά την προσθήκη στην τεράστια συλλογή του. Η κίνηση αυτή είναι ένας φόρος τιμής στην καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία του 500».

«Το Fiat 500 είναι ένα σύμβολο στην ιστορία της αυτοκίνησης, το οποίο έχει αλλάξει τον τρόπο που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα στην Ιταλία», δήλωσε ο Martino Stierli, "Philip Johnson Υπεύθυνος Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού” του MoMA. «Προσθέτοντας αυτό το καθημερινό αριστούργημα στο Μουσείο μας, διευρύνουμε τη συλλογή έργων τέχνης με έναν θρύλο της ιστορίας του automotive design».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...