Από το 2019 τα Volkswagen θα επικοινωνούν μεταξύ τους

Η γερμανική μάρκα θα κάνει χρήση της τεχνολογίας pWLAN

  • -
  • -

Αυτόνομα, συνδεδεμένα και σε κοινή χρήση θα είναι τα αυτοκίνητα της επόμενης δεκαετίας και οι κατασκευαστές προετοιμάζουν την μετάβαση στην επόμενη εποχή των μετακινήσεων. Όπως για παράδειγμα η Volkswagen, η οποία ανακοίνωσε ότι από το 2019 θα αρχίσει να τοποθετεί στα μοντέλα της την τεχνολογία pWLAN.

Το συγκεκριμένο δίκτυο (Public Wireless Local Area Network) θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους (car-to-car) αλλά και με τις υποδομές (car-to-X), μεταδίδοντας σε πραγματικό χρόνο χρήσιμες πληροφορίες. Πληροφορίες όπως κίνηση στο δρόμο, παράκαμψη λόγω έργων ή ακόμη και ένα ατύχημα. Η εμβέλεια του συστήματος όσον αφορά τη μετάδοση πληροφοριών στο περιβάλλον εκτιμάται ότι σε πρώτο στάδιο θα είναι περίπου 500 μέτρα.

Η επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων δεν θα περιορίζεται βέβαια μόνο σε αυτά της ίδιας μάρκας, αλλά θα είναι δυνατή σε όλα όσα εφοδιάζονται με το δίκτυο. Λόγω της μικρής ακτίνας ανταλλαγής δεδομένων, δεν υπάρχει κεντρική αποθήκευσή τους και άρα δεν θα υπολογίζονται κόστη (όπως π.χ. στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας).

Στόχος της Volkswagen είναι το δίκτυο pWLAN να βρίσκεται στο στάνταρ εξοπλισμό ακόμη και των βασικών εκδόσεων. «Το σημαντικό είναι η τεχνολογία να χρησιμοποιείται σε σταθερή βάση και από όσο το δυνατόν περισσότερους κατασκευαστές», δήλωσε ο Johannes Neft, επικεφαλής εξέλιξης πλατφορμών στη Volkswagen.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...