Πού θα γίνει επέκταση αυτοκινητοδρόμων στην Αττική;

Ο Υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα των μετακινήσεων στο λεκανοπέδιο

  • -
  • -

Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας είχαν παρατηρηθεί έντονα φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Αττική Οδό αλλά και σε άλλους αυτοκινητοδρόμους της Αθήνας. Η οικονομική κρίση περιόρισε τον όγκο μετακινήσων στους δρόμους και ως συνέπεια καθυστέρησε τα σχέδια για επέκταση των αυτοκινητοδρόμων. Το τελευταίο διάστημα το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει επεμβάσεις στην Αττική, όπως μάλιστα δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9».

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη, οι επεκτάσεις αφορούν τόσο την Αττική Οδό (π.χ. προς το λιμάνι της Ραφήνας), όσο τον Περιφερειακό Υμηττού (επέκταση προς Ηλιούπολη) και τη Λεωφόρο Κύμης έως την Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας (με υπογειοποίηση τμήματος). Παράλληλα εξετάζεται η επέκταση του Προαστιακού έως τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας (ώστε να αποσυμφορηθεί ο Πειραιάς), αλλά της περιφερειακής λεωφόρου στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και της Αττικής.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα εγκατάστασης ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους, ώστε όλοι να πληρώνουν αναλογικά, αλλά και παρακολούθησης των επαγγελματικών οχημάτων ώστε να μην κινούνται στους παραδρόμους, τεχνολογία που στόχος είναι να εφαρμοστεί από το 2018.

[Πηγή: Alpha 98.9]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...