Τιμώμενο πρόσωπο ο Ecclestone φέτος στο Goodwood

Το πρώην αφεντικό της Formula 1 θα έχει κεντρική θέση στο Φεστιβάλ Ταχύτητας

  • -
  • -

Για πρώτη φορά, το κεντρικό έκθεμα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood δεν θα έχει ως θέμα μία μάρκα αλλά ένα άτομο. Ο Bernie Ecclestone για περίπου 40 χρόνια διατηρούσε υπό τον έλεγχό του τη Formula 1, κατέχοντας τα εμπορικά δικαιώματα και διαμορφώνοντας την πολιτική της κορυφαίας μορφής του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο 87χρονος εκκεντρικός Bernie με την αμύθητη περιουσία, έχει πλέον παραδώσει τα... σκήπτρα στην αμερικάνικη Liberty Media, όμως διατηρεί το ρόλο του συμβούλου. Το Φεστιβάλ Ταχύτητας αποτελεί το σημαντικότερο ετήσιο γεγονός για το αυτοκίνητο και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Φιλοξενείται στο κτήμα Goodwood, νότια του Λονδίνου, και φέτος θα διεξαχθεί από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Ο Bernie θα βρίσκεται φυσικά στο χώρο, ενώ θα φέρει μαζί του και ορισμένα ιστορικά μονοθέσια της Formula 1 από την προσωπική του συλλογή. Η σχέση του με το μηχανοκίνητο αθλητισμό άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’40, όταν συμμετείχε σε αγώνες με Cooper 500 cc. Έλαβε μάλιστα μέρος σε δύο GP της F1 το 1958, με την Connaught.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...