Ανύπαρκτες αγγελίες αυτοκινήτων και σκαφών

Έγινε σύλληψη ατόμου που διώκονταν διεθνώς για απάτη με ψεύτικες αγγελίες

  • -
  • -

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου 27χρονου αλλοδαπού για το οποίο εκκρεμεί Εντολή Προσωρινής Συλλήψεως και Κατάσχεσης Αντικειμένων. Ο συγκεκριμένος αποτελεί ηγετικό στέλεχος διεθνούς σπείρας, η οποία καταχωρούσε ψευδείς αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και σκαφών στο διαδίκτυο, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά από υποψήφιους αγοραστές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι με τον παραπάνω τρόπο η εγκληματική ομάδα απέσπασε περίπου το χρηματικό ποσό των 4.000.000 δολαρίων. Η σύλληψη έγινε στην περιοχή της Σταυρούπολης από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του είχε εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης έπειτα από αίτηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης Η.Π.Α. Όπως προκύπτει από την έρευνα των Αρχών των Η.Π.Α., ο συλληφθείς, αποτελεί ηγετικό στέλεχος διεθνούς σπείρας, που καταχωρεί ψευδώς σε δημοφιλείς ιστοσελίδες του διαδικτύου, αγγελίες πώλησης αυτοκινήτων και σκαφών, οι υποψήφιοι αγοραστές των οποίων καταθέτουν χρήματα σε λογαριασμούς που ανοίχθηκαν από τα μέλη της οργάνωσης με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας και τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται με εμβάσματα σε τρίτες χώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...