Αλλαγή Προέδρου στην Opel

Τη θέση του παραιτηθέντος Karl-Thomas Neumann αναλαμβάνει ο Michael Lohscheller

  • -
  • -

Σε μία κίνηση που σχετίζεται με την πώληση της Opel από τη General Motors στην PSA Peugeot-Citroen, ο Karl-Thomas Neumann αποχώρησε από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της γερμανικής μάρκας. Διάδοχός του είναι ο Michael Lohscheller, ο οποίος ήταν από το Σεπτέμβριο του 2012 επικεφαλής των οικονομικών (CFO).

Ο Neumann θα παραμείνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση της Opel στην PSA. «Ήταν μία δύσκολη προσωπική απόφαση να μην συνεχίσω στην Opel μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε με την ομάδα μου και δεν έχω αμφιβολία ότι η Opel θα γίνει πιο ισχυρή και πετυχημένη ως μέλος της PSA. Θα βοηθήσω στην ολοκλήρωση της μεταπήδησης και μετά θα αποφασίσω τι θα πράξω στη συνέχεια».

Πριν την Opel, ο 48χρονος Michael Lohscheller ήταν Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Οικονομικών στο Volkswagen Group Αμερικής. Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Opel από την PSA ενδέχεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου.

Με ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος του Ομίλου PSA, Carlos Tavares, εξέφρασε την υποστήριξή του στην τοποθέτηση του Lohscheller στη θέση του επικεφαλής της Opel.




O Neumann (αριστερά) συμμετείχε με τον Lohscheller (δεξιά) σε αρκετούς μαραθωνίους. Εδώ από αυτόν του Λονδίνου το 2015

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...