Land Rover Defender με κινητήρα από Focus RS

Διαθέσιμο από το τέλος του χρόνου θα είναι το τετρακίνητο… τέρας

  • -
  • -

Μια εταιρεία με έδρα το Coventry της Μ. Βρετανίας εργάζεται πάνω στο Land Rover Defender εστιάζοντας στον κινητήρα. Η μετατροπή θα φέρει τον EcoBoost τον γνωστό τούρμπο κινητήρα από το Ford Focus RS και την Mustang κάτω από το καπό του τετρακίνητου μοντέλου.

Με την πρώτη σκέψη το μυαλό πάει στις επιδόσεις. Ωστόσο, η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την κίνηση για άλλους λόγους και αυτοί έχουν να κάνουν με τους ρύπους που βγάζει το πετρελαιοκίνητο Defender με τον παλαιότερο κινητήρα diesel 2.2. Οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 266 gr/km, ενώ με τον σύγχρονο EcoBoost τούρμπο των 2,3 λίτρων που συναντάμε στην βασική έκδοση της Mustang, αλλά και κάτω από το καπό του Focus RS, οι ρύποι θα μειωθούν στα 175 gr CO2 ανά χιλιόμετρο.

Όπως τονίζει η JE Motorworks, η εταιρεία που έχει αναλάβει τη μετατροπή, «μην περιμένετε επειδή έχει 340 ίππους να κάνετε donuts με αυτό το τετραγωνισμένο SUV. Οι ρυθμίσεις που θα κάνουν θα είναι πιο ήπιες και θα εστιάζουν στη φιλοσοφία του μοντέλου, με γνώμονα πάντα τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων».

Χωρίς ακόμα κάτι να είναι τελικό, η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει το Land Rover Defender σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο 6άρι. Σύμφωνα με τα πρώτα πλάνα, η JE Motorworks σκοπεύει να ολοκληρώσει την εξέλιξη του μοντέλου μέχρι το τέλος του 2017 και να το προσφέρει στους πελάτες της αμέσως μετά. Η τιμή αναμένεται να αγγίζει τις 20.000 λίρες σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ με το αυτόματο θα είναι ελαφρώς πιο ακριβό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...