Πόσα χρήματα έλαβε ο νικητής του Indy 500;

Ο Takuma Sato ήταν ο νικητής

  • -
  • -

Την Κυριακή που σχεδόν όλοι μας ξεκουραζόμασταν, ο Takuma Sato (μαζί με πολλούς άλλους) αγωνιζόντουσαν για τη νίκη στο Indy 500. Φυσικά όλοι έβαλαν τα δυνατά τους για κερδίσουν δόξα και σεβασμό… Α! και κάποια χρήματα ως έπαθλο.

Αναφέραμε παραπάνω τον Takuma Sato, ο οποίος έκανε ένα 6ετές πέρασμα από τη F1, γιατί ήταν ο νικητής στον κουραστικό αγώνα της Indianapolis. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός που κέρδισε τον τίτλο στο συγκεκριμένο αγώνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα συνολικά έσοδα της διοργάνωσης έφτασαν τα 13,2 εκατ. δολάρια με αποτέλεσμα τα 2,46 εκατ. δολάρια να τα παίρνει ο νικητής. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Helio Castroneves, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον Ιάπωνα λίγο πριν το τέλος του αγώνα, τερματίζοντας 0,2 δευτερόλεπτα πίσω του. Έτσι, ο 2ος έλαβε 770.629 δολάρια, ενώ ο rookie Ed Jones ανέβηκε στο 3ο σκαλί του πόντιουμ με τις χρηματικές του απολαβές να φτάνουν τα 535.629 δολάρια.

Τέλος, ο Fernando Alonso, ο οποίος παίρνει μέρος και αυτός στο Indy 500 δεν κατάφερε να κάνει και πολλά, μιας και μια δυσλειτουργία στον κινητήρα τον έκανε να τα παρατήσει. Παρόλ’αυτά, για την προσπάθειά του πήρε 305.805 δολάρια και επιπλέον 50.000 ως «Sunoco Rookie of the Year».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...