5 ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που δεν ήρθαν στην Ελλάδα

Θα θέλαμε να τα δούμε στους δρόμους και πολύ περισσότερο να τα οδηγήσουμε

  • -
  • -

Οι συγκυρίες, όπως το οικονομικό περιβάλλον και οι ιδιαιτερότητες της εγχώριας αγοράς, έχουν ως αποτέλεσμα αρκετά αυτοκίνητα να μην πατούν ποτέ την ελληνική άσφαλτο. Δεν αναφερόμαστε σε supercars των 1-2 εκατ. ευρώ, αλλά σε μοντέλα που θα μπορούσα να βρουν αγοραστές στη χώρα μας.

Η οικονομική κρίση και τα... απόνερά της (υψηλή άμεση και έμμεση φορολογία) μας στερούν από ενδιαφέροντα αυτοκίνητα. Ξεχωρίσαμε πέντε από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε.

Hyundai i40


Τα μεσαία station δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας, όμως το i40 Wagon εκτός από την πρακτική πλευρά έχει να επιδείξει και τη σχεδίασή του. Το μήκος του φθάνει τα 4,77 μέτρα και ο χώρος αποσκευών ξεπερνά σε όγκο τα 550 lt. Κινητήρες είναι οι γνωστοί 1.7 diesel (με 115 και 141 ίππους) και 1.6/2.0 βενζίνης (με 135 και 164 ίππους αντίστοιχα).

Infiniti QX30


Το QX30 συμβολίζει την είσοδο της πολυτελούς μάρκας στην κατηγορία των compact crossover. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στους ομίλους Renault/Nissan και Daimler, καθώς δανείζεται πλατφόρμα (MFA), τετρακίνηση και κινητήρες (2.2 diesel και 2.0 βενζίνης) από την Mercedes-Benz.

Mazda MX-5


Με παραγωγή που έχει ξεπεράσει το 1 εκατ. αυτοκίνητα, το roaster της Mazda είναι από τα δημοφιλέστερα sport μοντέλα. Και ένα από τα πιο απολαυστικά στην οδήγηση, θα προσθέταμε. Δυστυχώς όμως, η απουσία εισαγωγικής εταιρεία για τη Mazda στερεί το ελληνικό κοινό από το MX-5 τέταρτης γενιάς, το οποίο διατίθεται τόσο με υφασμάτινη όσο και με σκληρή οροφή (ως RF, Retractable Fastback).

Nissan Leaf


Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πωλήσεις παγκοσμίως, στοιχείο που από μόνο του το καθιστά ενδιαφέρον. Στην ανανεωμένη του έκδοση το Leaf κυκλοφορεί με μπαταρίες χωρητικότητας 30 kWh, ικανές να του χαρίσουν αυτονομία 250 km με μία φόρτιση. Το 2018 η Nissan θα λανσάρει τη δεύτερη του Leaf, με αυτονομία κοντά στα 400 km.

Tesla Model S


Είναι 100% ηλεκτρικό, χωράει 5 επιβάτες, έχει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και επιταχύνει πιο γρήγορα και από supercar: 0-100 km/h σε λιγότερο από 3 sec! Η έκδοση 100D προσφέρει αυτονομία άνω των 550 km με μία φόρτιση. Όλα αυτά καθιστούν το Model S το πιο περιζήτητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εποχής μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...