Κατάληψη σταθμών διοδίων

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

  • -
  • -

«Κάλαντα» στα διόδια θα πουν οι κάτοικοι και οι φορείς που πλήττονται άμεσα από τους νέους σταθμούς διοδίων οι οποίοι επιβαρύνουν σημαντικά το καθημερινό κόστος των μετακινήσεων.

Αν και η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει το άδικο σε βάρος των κατοίκων των περιοχών που καλούνται να πληρώνουν τα τσουχτερά διόδια για τις καθημερινές τους μετακινήσεις κι έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την εργολήπτρια εταιρεία, ωστόσο δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια επίλυσης του προβλήματος.

Ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών που χειρίζεται το θέμα κ. Γιάννης Μαγκριώτης δήλωσε ότι εξετάζετε η προοπτική επίλυσης με την κατασκευή αξιόπιστων παράπλευρων οδικών δικτύων. Μέχρι να κατασκευαστούν τα έργα αυτά, οι κάτοικοι που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την Εθνική οδό για να πάνε στην εργασία τους ή για να κάνουν τα ψώνια τους θα επωμίζονται το τεράστιο αυτό κόστος που μπορεί να φτάσει τα 1500 ευρώ ετησίως.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι κάτοικοι κι άλλων περιοχών όπως στα Μάλγαρα, Ζευγολατιό, Λάρισας, και Ρίου Αντιρρίου.

Από το καλοκαίρι θα τεθούν σε ισχύ και τα διόδια στην Εγνατία Οδό. Τα έσοδα από τα διόδια θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των δανειακών υποχρεώσεων για την κατασκευή του έργου, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, αλλά και τη συντήρηση της οδού, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...