Τι συζητάμε στο αυτοκίνητο;

Έρευνα της Renault δείχνει ότι οι γλώσσες... λύνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης

  • -
  • -

Ποιο είναι το αγαπημένο θέμα συζήτησής σας μέσα στο αυτοκίνητο. Μιλάτε για τη δουλειά, για αθλητικά ή μήπως μαλώνετε με τα παιδιά σας; Στη Μ. Βρετανία διεξήχθη σχετική έρευνα για λογαριασμό της Renault, με τη συμμετοχή 2.000 γονέων. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι μέσα σε ένα οικογενειακό μοντέλο, όπως το Scenic, η κουβέντα αφορά σημαντικά θέματα και όχι απλώς... κουτσομπολιό.

Σύμφωνα με τους γονείς, περισσότερα από 1 στα 2 παιδιά (54%) είναι πιθανότερο να ανοιχτούν στους γονείς τους μέσα στο αυτοκίνητο, για θέματα όπως για το τι συνέβη στο σχολείο ή για προβλήματα με τους φίλους τους. Σχεδόν 4 στους 10 γονείς (38%) θεωρούν ότι οι συζητήσεις με τα παιδιά τους είναι πιο ειλικρινείς στο αυτοκίνητο από οπουδήποτε αλλού. Το 40% εκτιμά ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει επαφή με τα μάτια ενώ το 19% επειδή τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να μπουν τιμωρία εκείνη τη στιγμή.

Αλλά και οι γονείς, σε ποσοστό 59% επιλέγουν τη στιγμή που οδηγούν για να επεξηγήσουν στς παιδιά τους τις σεξουαλικές σχέσεις. Μάλιστα 1 στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα (9%) παραδέχτηκε ότι σχεδιάζουν ταξίδι με το αυτοκίνητο ώστε να... έρθουν πιο κοντά με τα παιδιά τους. Αντίθετα στο σπίτι, υποχρεώσεις όπως το να μαγειρέψουν το φαγητό (49%) δεν τους επιτρέπει να ανοίξουν κουβέντα με τα παιδιά τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...