Έπιασαν 31 οδηγούς ταξί για επέμβαση στα ταξίμετρα (vid)

Οι έλεγχοι της Τροχαίας έδειξαν ότι η παραβατικότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα

  • -
  • -

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» αλλά και σε άλλα σημεία της Αθήνας με έντονη κίνηση επικεντρώθηκαν το διήμερο 4-5 Μαΐου οι έλεγχοι της Αστυνομίας για να διαπιστωθούν παράνομες παρεμβάσεις των οδηγών ταξί στις ταμειακές μηχανές και τα ταξόμετρα. Συνολικά συνελήφθησαν 31 οδηγοί ταξί, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ, «προέκυψε ότι οι οδηγοί ταξί είχαν κατά περίπτωση επέμβει σκόπιμα με ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις, διακόπτες, μαγνήτες) στις ταμειακές μηχανές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και να διαφεύγουν κατ’ αυτόν τον τρόπο της καταβολής των αναλογούντων φόρων και στα ταξίμετρα, αυξάνοντας πλασματικά την αξία του κομίστρου της διαδρομής.

Επιπρόσθετα κάποιοι εκ των συλληφθέντων δεν είχαν προβεί σε έναρξη βάρδιας εκμεταλλευτή, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις παρόλο που το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία».

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού & Λιοσίων, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, στην Πλ. Καραϊσκάκη, στην οδό Αχαρνών, στην Πλατεία Καλογήρων (Δάφνη) και στον Πειραιά, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...