Υπουργείο Μεταφορών

Διευκρινήσεις σχετικά με την απόσυρση

  • -
  • -

Για όσους πρόλαβαν το μέτρο της απόσυρσης παλαιών οχημάτων και παρέδωσαν το αυτοκίνητο τους μέχρι της 2/11/2009 στα ειδικά κέντρα συλλογής, δόθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο που θα λάβουν το χρηματικό κίνητρο.

Μέχρι στιγμής όλοι όσοι απέσυραν το αυτοκίνητο τους θα πρέπει να καταθέσουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών το δελτίο οριστικής διαγραφής.

Όσοι αγόρασαν καινούργιο αυτοκίνητο, θα πρέπει από τις αρχές του νέου έτους να προσέλθουν ξανά στις Διευθύνσεις Μεταφορών με το τιμολόγιο αγοράς του καινούριου αυτοκινήτου και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του νέου οχήματος προκειμένου να γίνει η διαδικασία για την καταβολή του κινήτρου αγοράς που κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ.

Πριν ξεκινήσει η χρηματική καταβολή θα γίνει δημοσιονομικός  έλεγχος στις καταστάσεις από τις δύο διαδικασίες ώστε να αποφευχθούν τυχόν απάτες. Η καταβολή των ποσών πιθανότατα να συμψηφιστεί με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2009 κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει την άνοιξη του 2010.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...