Ένα ηλεκτρικό βαν για τα Harrods (vid)

Το πολυκατάστημα του Λονδίνου χρησιμοποιεί το e-NV200 της Nissan για τις παραδόσεις

  • -
  • -

Τα Harrods, που ανήκαν έως το 2010 στην οικογένεια Fayed και έκτοτε στο εμιράτο του Κατάρ, αποτελούν την τελευταία προσθήκη στη λίστα των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το 100% ηλεκτρικό βαν της Nissan για τις μεταφορές ατόμων και αγαθών.

Το e-NV200 διαθέτει αυτονομία 170 km με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες του και πραγματοποιεί έως 50 δρομολόγια την εβδομάδα στο Λονδίνο, χωρίς να ρυπαίνει το περιβάλλον. Βαμμένο στο πράσινο χρώμα που είναι σήμα-κατατεθέν των Harrods, διανύει κάθε εβδομάδα 241 km, ενώ απαιτείται μόλις μία φόρτιση. Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος ανά km υπολογίζεται σε μόλις 3 λεπτά του ευρώ! Μάλιστα διαθέτει ψυγείο, ώστε τα φρέσκα προϊόντα να φθάνουν στους πελάτες των Harrods σε άριστη κατάσταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Harrods έχουν στο στόλο των οχημάτων τους ηλεκτρικό φορτηγό. Το 1919 χρησιμοποιούσε τα αμερικάνικα Walker, ενώ στη συνέχεια κατασκεύασε τα δικά της ηλεκτρικά οχήματα. Η Nissan έχει διαθέσει περισσότερα από 27.000 ηλεκτρικά οχήματα σε επιχειρήσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...