50% έκπτωση στα διόδια μέχρι την Τρίτη του Πάσχα!

Μετά από συμφωνία του Υπουργείου Υποδομών με τους παραχωρησιούχους των εθνικών οδών

  • -
  • -

Σε συμφωνία-έκπληξη κατέληξαν το ελληνικό δημόσιο και οι κοινοπραξίες που διαχειρίζονται τις αυτοκινητόδρομους στους άξονες Αθήνα-Θεσσαλονίκη, Αθήνα-Πάτρα και Αντίρριο-Ιωάννινα. Ενόψει των εγκαινίων των νέων τμημάτων (σε Τέμπη, Ολυμπία Οδό και Ιόνια) που θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες από τον Πρωθυπουργό αλλά και της εξόδου των εκδρομέων για το Πάσχα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι έτοιμο να ανακοινώσει μείωση των τιμών διέλευσης από τους σταθμούς διοδίων.

Το μέτρο θα ισχύσει από την Μεγάλη Τετάρτη (12 Απριλίου) έως και την Τρίτη του Πάσχα (18 Απριλίου) και προβλέπει την μείωση κατά 50% του αντιτίμου σε κάθε σταθμό διοδίων. Πολλοί χαρακτηρίζουν αυτό το μέτρο ως... προεκλογικό, καθώς θα ωφεληθούν οικονομικά εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες.

Ενδεικτικά, το κόστος των διοδίων για το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα θα υποχωρήσει από τα περίπου 60 ευρώ που είναι σήμερα στα 30 ευρώ, ενώ το ταξίδι Αθήνα-Πάτρα-Αθήνα από περίπου 18 ευρώ μόλις 9 ευρώ!

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η έκπτωση 50% θα ισχύσει και για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (το κόστος απλής διέλευσης είναι σήμερα στα 13,30 ευρώ).

Οι δύσπιστοι θα υποστηρίξουν ότι επειδή σήμερα είναι 1η Απριλίου η παραπάνω είδηση είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Για καλό και κακό ας έχουμε όλοι αρκετά ψιλά στο αυτοκίνητο. Ας ευχηθούμε λοιπόν «καλές διαδρομές με ασφάλεια».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...