Ford: Δοκίμασε αυτοκίνητο… από το σπίτι σου πριν το αγοράσεις

Μέσα από την εικονική πραγματικότητα η Ford θα προσφέρει Test Drive απλά και εύκολα όλο το 24ωρο

  • -
  • -

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει αρκετά πράγματα πιο απλά και εύκολα σε πρόσβαση. Με την εικονική πραγματικότητα VR θα μπορείτε πλέον να κάνετε και Test Drive για να σχηματίσετε άποψη για ένα από τα μοντέλα της Ford πριν το αγοράσετε.

Έτσι, από το περιβάλλον του σπιτιού σας και χωρίς να τρέχετε θα μπορείτε να ζήσετε την περιπέτεια που σας προσφέρει ένα μεγάλο SUV και μάλιστα σε όλα τα εδάφη και τις καιρικές συνθήκες, από την έρημο και την άμμο, στους πάγους και τα χιόνια.

Η Ford υποστηρίζει ότι η έλευση της εικονικής πραγματικότητας θα αλλάξει αρκετά τα πράγματα, αφού θα επιτρέπει στους καταναλωτές να σχηματίζουν άποψη εύκολα και γρήγορα. Θα μπορούν να δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα που επιθυμούν όποτε θέλουν και για όσο διάστημα επιθυμούν.

«Πραγματικά είναι σαν λευκός καμβάς. Φανταστείτε κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα SUV, να βιώνει την εμπειρία οδήγησης στους αμμόλοφους στην έρημο, χωρίς καν να απομακρυνθεί από τον καναπέ του,» δήλωσε ο Jeffrey Nowak, global digital experience chief, της Ford Motor Company. «Παρομοίως, όσοι ψάχνουν ένα αυτοκίνητο πόλης, μπορούν από το σπίτι, φορώντας τις πιτζάμες τους να οδηγούν τη διαδρομή για το σχολείο σε ώρα αιχμής, αφού έχουν βάλει τα παιδιά για ύπνο».

Η Ford διερευνά αυτή τη στιγμή τις δυνατότητες μιας σειράς τεχνολογιών εικονικής (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR), με ψηφιακά ολογράμματα που θα ενσωματώνονται στον πραγματικό κόσμο, ώστε την επόμενη δεκαετία ο κόσμος να μπορεί να έχει τη βιωματική εμπειρία ενός προϊόντος από την άνεση του σπιτιού του.

Η Ford ήδη κάνει εκτενή χρήση της εικονικής πραγματικότητας (VR) στη σχεδίαση. Μία προηγμένη εγκατάσταση στο Design Studio, στην Κολωνία της Γερμανίας επιτρέπει στους σχεδιαστές να δοκιμάζουν το όχημα χωρίς να απαιτείται φυσικό πρωτότυπο. Έτσι, μπορούν να τελειοποιούν την εμφάνιση των υλικών, την ποιότητα κατασκευής και το φινίρισμα ταχύτερα και πιο αποδοτικά. Για το νέο Ford Fiesta, οι σχεδιαστές μπόρεσαν να δοκιμάσουν και να επιβεβαιώσουν τη θέση των χειριστηρίων του οχήματος, τη διάταξη του ταμπλό και τις θέσεις των καθισμάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...