Αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων με προοπτική μονάδας παραγωγής τους στην Ελλάδα

Θα μπορέσουμε άραγε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία και να συνδυάσουμε την αγορά νέων λεωφορείων με δημιουργία μονάδας παραγωγής τους και μαζί πολλών θέσεων εργασίας στην Ελλάδα;

  • -
  • -

Με γνώμονα τη μείωση των ρύπων στις αστικές περιοχές η Ε.Ε. προωθεί στις χώρες της Ευρώπης ένα πρόγραμμα αλλαγής των παλιών λεωφορείων με άλλα, νέας τεχνολογίας, ηλεκτρικά ή με φυσικό αέριο. Υπολογίζεται ότι από τη χώρα μας θα παραγγελθούν περίπου 4.000 οχήματα διαφορετικού μεγέθους, με τα μικρά να προορίζονται για τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ypodomes.com ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης η Επίτροπος Violerra Bulc με την οποία είχε επαφή, εκδήλωσε το ενδιαφέρον να ενταχθεί η χώρα μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. για τις αστικές μεταφορές «Clean Transport Facility».

Εφόσον λοιπόν  προχωρήσει αυτό θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε, όπως εξάλλου έκανε και πέτυχε η Ρωσία, μαζί με την αγορά νέων «καθαρών» λεωφορείων και τη δημιουργία δύο μονάδων παραγωγής τους στη χώρα μας. Έτσι, μαζί με την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων μας που θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στα αστικά κέντρα και τη μείωση των ρύπων, θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.

Το πλάνο αναμφίβολα είναι φιλόδοξο, αλλά το πρώτο βήμα έγινε και δεν θα πρέπει να σταματήσει εδώ, αφού δεν πρέπει να χαθεί μια ακόμα ευκαιρία

[ΠΗΓΗ: ypodomes.com]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...