Πόσα κερδίζουν για κάθε αυτοκίνητο Porsche και Ferrari;

Αστρονομικά είναι τα κέρδη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες αυτού του βεληνεκούς

  • -
  • -

Τα οικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα κέρδη που είχε η Porsche την περασμένη χρονιά αποκαλύπτουν με μια απλή διαίρεση εντυπωσιακά νούμερα όσον αφορά το κέρδος ανά αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το έγκυρο οικονομικό κανάλι Bloomberg τα κέρδη της Porsche ανήρθαν στα 4,1 δις δολάρια (3,9 δις ευρώ) με πωλήσεις ρεκόρ που έφτασαν τα 238.000 αυτοκίνητα.

Η διαίρεση των κερδών με τον αριθμό των αυτοκινήτων έδωσε το αστρονομικό ποσό των 17.225 δολάρια κέρδους για κάθε αυτοκίνητο. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους να σας πούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι επίσης Γερμανοί της BMW και της Mercedes-Benz, κερδίζουν 5.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο.

Σίγουρα οι τιμές των αυτοκινήτων της Porsche δεν συγκρίνονται με αυτές των άλλων δύο γερμανικών εταιρειών, αφού είναι αρκετά υψηλότερες και τους επιτρέπει να έχουν και αναλογικά μεγαλύτερο κέρδος. Τέλος, ακόμα πιο θεαματικό είναι το αποτέλεσμα στο ιταλικό στρατόπεδο της Ferrari, όπου το κέρδος ανά αυτοκίνητο είναι 90.000 δολάρια.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...