Αντίδραση της Volkswagen για τις έρευνες των γερμανικών αρχών

Η εταιρεία κατηγορεί την Εισαγγελία του Μονάχου για παραβίαση της νομοθεσίας

  • -
  • -

Οι παρενέργειες από το dieselgate δεν θα λήξουν σύντομα, καθώς το... σίριαλ έχει ακόμη πολλά επεισόδια. Έντονα αντέδρασε το Volkswagen Group στα νέα ότι στελέχη της Εισαγγελίας του Μονάχου πραγματοποίησαν έφοδο στη νομική εταιρεία Jones Day, την οποία είχε προσλάβει ο γερμανικός όμιλος για να ερευνήσει εσωτερικά το σκάνδαλο με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια της Εισαγγελίας του Μονάχου, καθώς κατά την άποψή μας παραβιάζει ξεκάθαρα τους νόμους. Θα λάβουμε όλα τα διαθέσιμα μέτρα κατά αυτής της πρακτικής», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του Ομίλου Volkswagen. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά της Jones Day, η οποία είναι το μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι έρευνες στη Jones Day έρχονται ως συνέχεια των εφόδων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε γραφεία και εργοστάσια των Volkswagen – Audi, προκειμένου να συλλεγούν στοιχεία σχετικά με το dieselgate στις ΗΠΑ. Αν και στα κρατίδια της βόρειας Γερμανίας απαγορεύεται η έρευνα σε νομικές εταιρείες (στο πλαίσιο του δικηγορικού απορρήτου), κάτι τέτοιο δεν ισχύει στα νότια της χώρας.

Η Volkswagen δεν έχει δημοσιεύσει πάντως την πλήρη έκθεση της Jones Day, σχετικά με τα ευρήματα από την εσωτερική έρευνα. Περίληψη έχει αποστελεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...