Συνέλαβαν 18 «παρκαδόρους» νυχτερινών κέντρων

Για αυθαίρετη κατάληψη δημοσιών χώρων, οδών και πεζοδρομίων

  • -
  • -
Συνέλαβαν 18 «παρκαδόρους» νυχτερινών κέντρων
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το φαινόμενο της κατάληψης δημοσίων χώρων, οδών και πεζοδρομίων από αυτοαποκαλούμενους παρκαδόρους των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης επιχείρησε να αντιμετωπίσει η αστυνομία με έλεγχο που πραγματοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες της 11 Μαρτίου 2017.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων, πρώτες πρωινές ώρες της 11-03-2017, πραγματοποιήθηκε από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους στην περιοχή του Κέντρου Αθηνών, της Κηφισιάς και της Αγίας Παρασκευής.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη δεκαοκτώ 18 ατόμων, από τα οποία οι 15 είναι Έλληνες και οι τρεις αλλοδαποί. Από αυτούς οι 12 εργάζονταν ως παρκαδόροι και οι έξι ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών, που προσέρχονταν στα καταστήματα και στάθμευαν αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια κ.λπ. δημόσιους χώρους, τους οποίους είχαν καταλάβει με κώνους, σιδερένια εμπόδια και άλλα σταθμευμένα οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (οικείοι Ο.Τ.Α., Σ.Δ.Ο.Ε. και Ε.Ο.Τ.), προκειμένου να επιβάλουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...