Όλοι χωράνε στο νέο Micra

Τι γίνεται όταν ένα σουπερμίνι πρέπει να φιλοξενήσει επιβάτες κάθε σωματότυπου;

  • -
  • -

Από τους υψηλόσωμους Σκανδιναβούς μέχρι τους μέτριους σε ανάστημα κατοίκους της Νότιας Ευρώπης, όλοι θα βρουν μία θέση στο εσωτερικό του νέου Micra. Η Nissan υπόσχεται ότι το νέο της σουπερμίνι, στην 5η του γενιά πλέον, θα μεταφέρει με άνεση και ασφάλεια όλους τους επιβάτες.

Και αυτό διότι σχεδίασε την καμπίνα του μοντέλου της (το οποίο δεν ξεπερνά σε μήκος τα 4 m) χρησιμοποιώντας ως «μοντέλα» 200 εργαζόμενους στο τεχνικό κέντρο της, στο Cranfield της Μ. Βρετανίας. Ο πιο ψηλός φθάνει τα 2 μέτρα και η πιο κοντή υπάλληλος το 1,52 μ. Οι έρευνες που επικαλείται η Nissan δείχνουν ότι το μέσο ύψος ενός Ολλανδού είναι σήμερα 1,82 μ., ενώ μίας Ελληνίδας 1,60 μ.

«Από κάθε συνάδελφο που χρησιμοποιούμε ως “μοντέλο” για τις δοκιμές μας, λαμβάνουμε 40 διαφορετικές μετρήσεις: από το ύψος, το οπτικό πεδίου, μέχρι το μήκος του χεριού και του ποδιού του», σχολίασε ο μηχανολόγος της Nissan, Lee Griggs. «Η άνεση και η δυνατότητα ιδανικής ρύθμισης του καθίσματος τόσο για ψηλούς όσο και για μικρόσωμους οδηγούς ήταν σημείο-κλειδί για να κερδίσουμε πελάτες που είχαν παλαιότερα μεγαλύτερο αυτοκίνητο».

Η εργονομία έχει και έναν ακόμη στόχο, να αποσπά το βλέμμα του οδηγού από το δρόμο όσο το δυνατόν λιγότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ NISSAN MICRA

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...