Παραδίδεται τέλη Μαρτίου η Εθνική Οδός στα Τέμπη

Την ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατά την επίσκεψή του στη μεγαλύτερη σήραγγα, μήκους 6 km

  • -
  • -

Η φετινή έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα δεν θα είναι «η Εβδομάδα των Παθών», καθώς θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις. Κατά την επίσκεψή του στα Τέμπη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών στη δίδυμη σήραγγα Τ2, την μεγαλύτερη οδική στα Βαλκάνια με μήκος κοντά στα 6 km.

Ο κ. Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι στα τέλη Μαρτίου θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Μαλιακός-Κλειδί, ο οποίος περιλαμβάνει το τμήμα στην κοιλάδα των Τεμπών. Παράλληλα αρνήθηκε ότι δόθηκε στον παραχωρησιούχο πριν επιτάχυνσης προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο. «Ζητήθηκαν από την παραχώρηση περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ για πριμ επιτάχυνσης και με τη συμφωνία που έχουμε κάνει δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ. Το έργο αυτό είχε προχωρήσει παρά πολύ. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να δοθεί πριμ επιτάχυνσης παρά τις απαιτήσεις των παραχωρησιούχων και των εργοληπτών. Η συμφωνία που έγινε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ πριμ επιτάχυνσης. Υπήρχαν ειλημμένες αποφάσεις των διαιτητικών δικαστηρίων. Και εκεί έγινε διαπραγμάτευση και εξοικονομήθηκαν περίπου 36 εκατομμύρια Δόθηκαν λιγότερα χρήματα από αυτά που είχαν εκδικαστεί στα διαιτητικά δικαστήρια».

Όσον αφορά τα διόδια στα Τέμπη ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους θα γίνουν οι σταθμοί των διοδίων που είχαν προβλεφθεί στις αρχικές συμβάσεις. «Ο στόχος μας είναι στις αρχές του 2018 να μην έχουμε πουθενά μετωπικά διόδια και να υπάρχει το αναλογικό σύστημα διοδίων», δήλωσε ο Υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να είναι έτοιμη και η Αθηνών-Πατρών, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...