General Motors και Honda... έδωσαν τα χέρια για τις κυψέλες καυσίμου

Ο αμερικάνικος και ο ιαπωνικός κολοσσός θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη της υδρογονοκίνησης

  • -
  • -

Οι συμμαχίες στο χώρο του αυτοκινήτου είναι μία πετυχημένη πρακτική για να περιοριστεί το κόστος έρευνας και ανάπτυξης κάποιου συστήματος. Άλλοι συνεργάζονται στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, άλλη στην ηλεκτροκίνηση και άλλοι, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Η General Motors και η Honda θα επενδύσουν συνολικό ποσό 85 εκατ. δολαρίων για να δημιουργήσουν την εταιρεία Fuel Cell System Manufacturing, η οποία θα κατασκευάζει μαζικά συστήματα κυψελών καυσίμου για χρήση και από τις δύο πλευρές. Το εργοστάσιο της θυγατρικής εταιρείας θα βρίσκεται εντός εγκαταστάσεων της GM, κοντά στο Detroit και θα αρχίσει να λειτουργεί γύρω στο 2020.

Πώς λειτουργεί όμως η τεχνολογία Fuel Cell; Στη συστοιχία κυψελών καυσίμου ενώνεται το υδρογόνο από τις δεξαμένες με το οξυγόνο, με αποτέλεσμα να παράγεται ηλεκτρισμός, ο οποίος με τη σειρά του δίνει «ζωή» στον ηλεκτροκινητήρα. Όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, έτσι και τα υδρογονοκίνητα δεν εκπέμπουν καθόλου ρύπους στο περιβάλλον. Στο περιβάλλον αποβάλλεται μόνο καθαρό νερό, συνήθως σε μορφή ατμού.

Στα θετικά της τεχνολογίας είναι η υψηλή αυτονομία (500+ km με ένα γέμισμα) και στα αρνητικά το μεγάλο κόστος αγοράς και οι ελάχιστοι σταθμοί ανεφοδιασμού με υδρογόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ HONDA CLARITY FUEL CELL ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...