Καταδίκη οδηγού με βάση την τηλεμετρία του αυτοκινήτου (vid)

Του επιβλήθηκε κάθειρξη 5 ετών και 3 μηνών για το θάνατο φοιτήτριας, τον Μάρτιο του 2015 στο Λονδίνο

  • -
  • -

Με την ανακοίνωση των ποινών ολοκληρώθηκε η μακρά δίκη δύο ανδρών που συμμετείχαν στο Kingston του Λονδίνου σε αυτοσχέδια κόντρα με τα αυτοκίνητά τους, η οποία κατέληξε στον τραγικό θάνατο μίας 21χρονης κοπέλας.

Οι Farid Reza (36 ετών σήμερα) και William Spicer (28 ετών) βρίσκονταν στο τιμόνι δύο BMW (μίας Μ3 Convertible και μίας 330d, αντίστοιχα) το βράδυ της 31ης Μαρτίου 2015. Σε ένα σημείο ο Reza (ο οποίος είχε μάλιστα στο αυτοκίνητό του 5 μικρά παιδιά, ηλικίας 4 έως 16 ετών!) τραυμάτισε θανάσιμα την 21χρονη Hina Shamin και στη συνέχεια προσέκρουσε σε λεωφορείο που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα. Ως αποτέλεσμα, ένα 4χρονο παιδί υπέστη πολλαπλά κατάγματα. Στο αυτοκίνητο δεν υπήρχαν παιδικά καθίσματα, ενώ τουλάχιστον δύο από τα 5 παιδιά δεν φορούσαν ζώνη.

Όπως αποδείχθηκε από τις κάμερες της αστυνομίας, καταστημάτων αλλά και του λεωφορείου, τα δύο αυτοκίνητα έτρεχαν με υπερβολική ταχύτητα. Η αστυνομία δεν μπορούσε όμως να αποδείξει την ακριβή ταχύτητα, κάτι που τελικά έγινε εφικτό μέσα από την ανάλυση δεδομένων τηλεμετρίας του αυτοκινήτου. Όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο, τα δύο αυτοκίνητα κινούνταν με 69 μίλια την ώρα (111 km/h), ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 30 μίλια την ώρα (48 km/h).

Ο Reza καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών και 3 μηνών για το θάνατο της κοπέλας και σε τριετή φυλάκιση για τον τραυματισμό του παιδιού (η δεύτερη ποινή θα εκτίεται όμως ταυτόχρονα με την πρώτη). Όταν βγει από τη φυλακή θα πρέπει να περάσει από νέες εξατάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Στον Spicer δεν καταλογίστηκε συμμετοχή στο θάνατο και τον τραυματισμό, αλλά βρέθηκε ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση. Του επιβλήθηκαν 9 βαθμοί ποινής στο point system, ενώ θα πληρώσει 1.000 λίρες για πρόστιμο και άλλες 500 για δικαστικά έξοδα.

Ποινές... χάδι, δεν νομίζετε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...