Gay Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2017

Ένας τίτλος λιγότερο γνωστός, αλλά υπαρκτός

  • -
  • -

Ledorga ονομάζεται ο οργανισμός του Ευρωπαϊκού Gay Αυτοκινήτου της Χρονιάς, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 2005. Όπως κάθε χρόνο από τότε, έτσι και φέτος ψήφισαν για το European Gay Car of the Year με τον τίτλο να πηγαίνει στο Fiat 124.

Η ψηφοφορία έγινε το διάστημα από 15 Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου του 2016 και κάθε μέλος της κοινότητας Ledorga είχε στη διάθεσή του μια ψήφο. Σε αντίθεση με άλλους ανάλογους διαγωνισμούς, το βραβείο δεν δόθηκε από κάποια επιτροπή δημοσιογράφων ή διάσημων, αλλά μια κοινότητα φίλων του αυτοκινήτου.

Η διαδικασία ψηφοφορίας δεν έχει γίνει γνωστή, ούτε αν οι εκλέκτορες οδηγούν το αυτοκίνητο πριν ψηφίσουν, όπως και γενικότερη η υπόλοιπη κατάταξη πέρα του πρώτου. Για την ιστορία πέρυσι Gay Car of the Year αναδείχθηκε το Mazda MX-5, με το οποίο το 124 Spider μοιράζεται το ίδιο πάτωμα.

Το 2015 πρώτη ήταν η Ford Mustang, ενώ την προηγούμενη χρονιά έχει επικρατήσει το DS 3 Cabrio. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τα 12 αυτοκίνητα που έχουν βγει πρώτα, τα οκτώ είναι ανοιχτά. Το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πάρει τον τίτλο Gay Car of the Year ήταν το Aston Martin DB9 Volante το 2006, ενώ από τα πιο προσιτά ήταν το Fiat 500 το 2008.

Το 2009 ήταν η Alfa Romeo MiTo, με το μοναδικό 4θυρο μοντέλο να είναι το Citroen DS4 που πήρε τον τίτλο το 2012.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...