Faraday Future FF 91 στα πρότυπα της Tesla

Ένα ηλεκτρικό supercar με απόδοση 1.050 ίππων που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018

  • -
  • -

Στην Έκθεση Consumer Electronic Show που γίνεται στο Las Vegas η Faraday Future μια νέα εταιρεία παρουσίασε το πρώτο της concept αυτοκίνητο με την ονομασία FF 91. Για την κίνησή του φροντίζει μια συστοιχία μπαταριών 130 kWh που συνεργάζεται με τέσσερα μοτέρ, ένα για κάθε τροχό. Η απόδοσή του φτάνει τους 1.050 ίππους και τα 1.800 Nm με τις επιδόσεις του να κόβουν την ανάσα, με τα πρώτα 96 km/h (0-60 mph) έρχονται σε 2,39 sec. Η θεωρητική αυτονομία του αγγίζει τα 378 μίλια δηλαδή ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία η κατανομή της δύναμης στους τέσσερις τροχούς επιτρέπει στο FF 91 να ελέγχει το ποσοστό που θα περνά σε κάθε ένα από αυτούς με γνώμονα την ασφάλεια και την οδική συμπεριφορά. Οι μπαταρίες έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την LG Chem και μπορεί να φορτίζονται στο 50% της χωρητικότητάς τους σε μόλις 4,5 ώρες με τον βασικό φορτιστή που είναι για οικιακό ρεύμα.

Αναμενόμενα πλέον το FF 91 εστιάζει στην τεχνολογία και την αυτόνομη οδήγηση, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει γίνει γνωστό το επίπεδο αυτονομίας που θα διαθέτει. Για τη λειτουργία του χρησιμοποιούνται 13 αισθητήρες ραντάρ μεγάλη και μικρής εμβέλειας, 10 υψηλής ευκρίνειας κάμερες, 12 αισθητήρες υπέρηχων και ένα τρισδιάστατο LIDAR σκάνερ.

Αρκετή έμφαση έχει δοθεί και στη σχεδίαση με την αεροδυναμική να είναι Cd 0.25. Επιπλέον ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην αξιοποίηση των εσωτερικών χώρων, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι προσφέρει κορυφαίους χώρους στην κατηγορία του και άνεση υψηλού επιπέδου με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων να ρυθμίζονται σε γωνία 60 μοιρών, όταν για παράδειγμα τα καθίσματα της Mercedes-Maybach έχουν 43 μοίρες.

Αν και το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε στην Έκθεση CES δεν είναι στην τελική του μορφή, οι κρατήσεις για το FF 91 έχουν ήδη ξεκινήσει στο επίσημο διαδικτυακό χώρο της Faraday Future με το ποσό που απαιτείται να είναι 5.000 δολάρια.

[VIDEO: Faraday Future]



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...