Πίστα αυτόνομης οδήγησης από την Audi (vid)

Η γερμανική μάρκα επιδεικνύει στο Λας Βέγκας ένα Q7 που κινείται χωρίς οδηγό

  • -
  • -

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει στον περιβάλλοντα χώρο μεγάλων εκθέσεων αυτοκινήτου να υπάρχουν πίστες για δοκιμαστική οδήγηση των νέων μοντέλων. Καθώς ο κόσμος μας οδεύει προς την αυτόνομη κίνηση των οχημάτων, τα test drive θα διαμορφώνονται ανάλογα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Audi στην μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών, τη CES στο Λας Βέγκας.

Η γερμανική μάρκα συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την αμερικανική NVIDIA, μία εταιρεία που οι περισσότεροι γνωρίζουμε από τις κάρτες γραφικών στους υπολογιστές αλλά έχει αναπτύξει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Ως όχημα επίδειξης χρησιμοποιείται το Q7, το μεγάλο premium SUV της Audi. Οι δημοσιογράφοι θα είναι απλά επιβάτες, ενώ δεν θα υπάρχει κανείς στη θέση του οδηγού.

Η NVIDIA έχει αναπτύξει μαζί με την Audi το σύστημα πλοήγησης MMI καθώς και το ψηφιακό cockpit, το οποίο βλέπουμε σε όλο και περισσότερα μοντέλα της μάρκας από το Ingolstadt. Εντός του 2017 θα κυκλοφορήσει το νέο A8 με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης (επίπεδο 3), το οποίο θα φέρει hardware και software της NVIDIA, ενώ τα πλήρως αυτόνομα Audi (επίπεδο 4) θα είναι έτοιμα το 2020.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...