Το επικρατέστερο χρώμα για το 2016 είναι το λευκό

Με ποσοστό 38%

  • -
  • -

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που μπορεί να επιλέξει κάποιος για το καινούργιο του αυτοκίνητο, αλλά το λευκό είναι το επικρατέστερο χρώμα σύμφωνα με τους ειδικούς της PPG για το έτος που μας πέρασε. Η PPG με έδρα το Πίτσμπουργκ είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής χρωμάτων, βαφών, οπτικών προϊόντων γυαλιού και fiberglass. Από στοιχεία της διαπιστώθηκε ότι το 38% των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν το 2016 ήταν λευκά, ενώ το 2015 το ποσοστό αυτό ήταν 35%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η μαύρη απόχρωση με ποσοστό 16%, ενώ το ασημί και το γκρι πήραν την 3η και 4η θέση με ποσοστό 12% και 10% αντίστοιχα.

Οι πιο «φανατικοί οπαδοί» του λευκού χρώματος είναι οι άνθρωποι της Ασίας, μιας και αντιπροσωπεύει το 47%, ενώ τα υπόλοιπα χρώματα είναι το μαύρο (14%), το μπεζ (11%), το ασημί (10%) και το κόκκινο (7%). Επίσης, το λευκό πήρε την πρώτη θέση τόσο στη Βόρεια όσο και στην Νότια Αμερική με 25% και 37% αντίστοιχα. Από το σύνολο νέων αυτοκινήτων που επιλέγει ο πελάτης στην Ευρώπη το 33% επιλέγουν την λευκή απόχρωση.

Σύμφωνα με υπεύθυνη της PPG, Jane Harrington, μπορεί το λευκό να επικρατεί σε γενικές γραμμές, ωστόσο τα ποσοστά είναι διαφορετικά σε κάθε κατηγορία αυτοκινήτου. Αναλυτικότερα, στην Βόρεια Αμερική, το ασημί χρώμα είναι υψηλότερο σε ποσοστό στα μικρομεσαία μοντέλα, ενώ το μαύρο επικρατεί στα σπορ αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεταλλικά χρώματα υποτιμούνται από άντρες στην Αμερική και Ευρώπη, ενώ οι γυναίκες επιλέγουν τα χρώματα με επικάλυψη πέρλας.

Η PPG αναφέρει ότι το χρώμα του μέλλοντος θα είναι το μπλε. Συγκεκριμένα, τον τελευταίο χρόνο η μπλε απόχρωση είχε μια αύξηση της τάξης των 3% σε πολυτελή, μεσαία και μικρομεσαία μοντέλα. 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...