Καμία δικαιολογία ότι δεν είδες την πινακίδα

Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα θα σε παρακολουθούν αλλά και θα σε γλυτώνουν από πρόστιμα

  • -
  • -

«Μα κύριε τροχονόμε δεν υπήρχε πινακίδα με το όριο ταχύτητας». Αυτή η φράση έχει ακουστεί πολλές φορές, όμως μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνει ιστορία. Και αυτό διότι τα αυτοκίνητα θα ενημερώνουν για τα όρια ακόμη και σε σημεία όπου δεν υπάρχει επαρκής σήμανση.

Η Volkswagen παρουσιάζει την τεχνολογία Dynamic Road Sign Display, η οποία εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο το όριο ταχύτητας όπως και άλλα σήματα (όπως «απαγορεύεται η προσπέραση»). Σαν να υπάρχει ένας συνοδηγός που ενημερώνει διαρκώς τον οδηγό. Τα σήματα θα εμφανίζονται στις οθόνες του πίνακα οργάνων και/ή του συστήματος πολυμέσων, αλλά και στο head-up display, ανάλογα με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Προκειμένου να μην υπάρξουν λάθη, ο υπολογιστής θα συγκρίνει τα στοιχεία από τρεις πηγές: την καταγραφή των πινακίδων από την κάμερα, τις πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης και τα δεδομένα από το ίδιο το αυτοκίνητο (π.χ. την ταχύτητα). Όταν οι αισθητήρες βροχής διαπιστώνουν έντονη βροχόπτωση θα εμφανίζονται αυτόματα τα όρια ταχύτητας για ανάλογες συνθήκες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...