Ποιοι δικαιούνται επιστροφή πινακίδων ενόψει εορτών

Όπως κάθε χρόνο, οι παραβάτες οδηγοί θα λάβουν έναν… χριστουγεννιάτικο μποναμά

  • -
  • -

Την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, για επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης/κυκλοφορίας ενόψει της περιόδου των εορτών, ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία. Η διαδικασία επιστροφής άρχισε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Κυριακή 18-12-2016.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις (επιδοθείσες ή μη), που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων»), για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και χθες (18-12-2016).

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.

Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.

Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Η επιστροφή των στοιχείων αφορά το χρονικό διάστημα μετά το πέρας της προηγούμενης σχετικής Απόφασης. Σημειώνεται ότι οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Τέλος, επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...