Τα αυτοκίνητα γίνονται χώρος ακουστικής εμπειρίας

Προσιτά μοντέλα εξοπλίζονται με κορυφαία συστήματα ήχου και χαρίζουν απολαυστικές μετακινήσεις

  • -
  • -

Οι ώρες που περνάμε μέσα στο αυτοκίνητο αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, καθώς η συγκέντρωση του πληθυσμού στα αστικά κέντρα δεν συνοδεύεται από ανάλογη βελτίωση  των υποδομών. Ως φυσική συνέπεια, οι κατασκευαστές αναλαμβάνουν να κάνουν όσο πιο χαλαρωτική γίνεται την παραμονή μας μέσα στα οχήματα. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσεις (ή να χτυπηθείς) από το να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική σε υψηλής απόδοσης ηχοσύστημα;

Τα high end συστήματα δεν είναι πλέον αποκλειστικό προνόμιο των μεγάλων και υπερπολυτελών μοντέλων. Προσφέρονται σε προσιτά μοντέλα, όπως τα τρία που επιλέξαμε. Το Toyota C-HR που αρχίζει άμεσα την εμπορική του πορεία στην Ελλάδα, το Nissan Micra που αναμένεται τον Μάρτιο και το Ford Fiesta, με ημερομηνία άφιξης το φθινόπωρο του 2017. Και οι τρεις μάρκες συνεργάστηκαν με ειδικούς στον ήχο, οι οποίοι δημιούργησαν ηχοσυστήματα προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες κάθε αυτοκινήτου, όπως η σχεδίαση και τα υλικά του εσωτερικού.


Toyota C-HR / JBL

Για το ηχοσύστημα στο νέο της compact SUV, η Toyota απευθύνθηκε στην αμερικάνικη JBL. Ο οκτακάναλος ενισχυτής των 576 Watt συνεργάζεται με 9 ηχεία, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και δύο τουίτερ ενσωματωμένα στις εμπρός κολώνες. Το ηχοσύστημα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις με τη μεγάλη οθόνη αφής και τους χάρτες πλοήγησης, επιτρέποντας στον οδηγό να διαμορφώσει εύκολα την ένταση κάθε ηχείου ξεχωριστά. Δοκιμάσαμε το JBL sound system στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Ισπανία για τη γνωριμία με το C-HR και μας άφησε άριστες εντυπώσεις με την ένταση και την καθαρότητα του ήχου.


Nissan Micra / BOSE

Με μία αμερικάνικη εταιρεία συνεργάστηκε και η Nissan, συγκεκριμένα με την Bose, για την πέμπτη γενιά του Micra, το οποίο κάνει ένα σημαντικό ποιοτικό άλμα. Έτσι η πλούσια έκδοση του ιαπωνικού σουπερμίνι φέρει το ηχοσύστημα Bose Personal, με έμφαση την ακουστική απόλαυση για τον άνθρωπο που κρατά το τιμόνι. Δύο ηχεία βρίσκονται ενσωματωμένα στο προσκέφαλο του οδηγού, ακριβώς πίσω από τα αυτιά του. Δεν θα μείνουν βέβαια παραπονεμένοι και οι υπόλοιποι επιβάτες, με τουίτερ στις μπροστινές κολώνες και δύο στις εμπρός πόρτες. Το ηχοσύστημα της Bose συνδυάζεται με οθόνη αφής 7 ιντσών (με χάρτες πλοήγησης και δυνατότητα διασύνδεσης του κινητού).


Ford Fiesta / B&O PLAY

Μία αμερικάνικη μάρκα όπως η Ford επέλεξε μία ευρωπαϊκή εταιρεία για το ηχοσύστημα του νέου Fiesta. H B&O PLAY, θυγατρική της Bang & Olufsen από τη Δανία, σχεδίασε το ηχοσύστημα ειδικά με βάση το εσωτερικό του νέου σουπερμίνι. Ενισχυτής 675 Watt με δέκα 10 ηχεία (ανάμεσά τους subwoofer στο χώρο αποσκευών και ένα τοποθετημένο πάνω από τον πίνακα οργάνων) υπόσχονται πλούσιο ήχο ανεξάρτητα από το αν είσαι οδηγός, συνοδηγός ή πίσω επιβάτης. Το B&O PLAY αποτελεί μέρος του SYNC 3, της τρίτης γενιάς του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Ford, το οποίο ελέγχεται με οθόνη αφής 6,5 ή 8 ιντσών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...