Video: Η Audi… ακυρώνει τα κόκκινα φανάρια

Μετά από μία τριετία δοκιμών, η γερμανική μάρκα βγάζει στην παραγωγή το σύστημα που «διαβάζει» τους φωτεινούς σηματοδότες

  • -
  • -

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχει γίνει ψηφιοποίηση των υποδομών, θα λανσαριστεί αρχικά το Traffic Light Information, το πρώτο βήμα για αυτοκίνητα πλήρως συνδεδεμένα με το περιβάλλον. Η τεχνολογία V2I (Vehicle to Infrastructure) θα κάνει την εμφάνισή της στα νέα Audi A4, Q7 και allroad μοντέλα και θα είναι διαθέσιμη για την περιοχή του Λας Βέγκας.

Η πόλη της Νεβάδα, γνωστή για τα καζίνο και τα πολυτελή ξενοδοχεία της, είναι η πρώτη που επιτρέπει στους φωτεινούς σηματοδότες να είναι συνδεδεμένοι με τα ηλεκτρονικά συστήματα των οχημάτων. Μέσω του συστήματος Audi connect και σύνδεσης 4G LTE, το αυτοκίνητο λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση από τον κεντρικό υπολογιστή του δικτύου φωτεινών σηματοδοτών του Λας Βέγκας.

Όταν το Audi βρίσκεται μπροστά σε κόκκινο φανάρι, θα εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων (ή στο head up display, αν είναι διαθέσιμο) ο χρόνος που απομένει ώστε να ανάψει το πράσινο. Έτσι ο οδηγός δεν θα αγχώνεται και θα γνωρίζει πότε θα μπορεί να ξεκινήσει και πάλι.

Μελλοντικά η υπηρεσία Traffic Light Information θα δίνει στον οδηγό (ή τον αυτόματο πιλότο) έχει την ευχέρεια να διαμορφώσει ανάλογα την ταχύτητα ώστε το αυτοκίνητο να μην σταματήσει και να πλησιάζει τα φανάρια όταν αυτά είναι πράσινα! Το όφελος θα είναι σημαντικό σε χρόνο, κατανάλωση, ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση. Σε συνεργασία με το σύστημα start/stop, ο κινητήρας θα τίθεται αυτόματα σε λειτουργία λίγα δευτερόλεπτα πριν ανάψει το πράσινο.

Η Audi σκοπεύει να εφαρμόσει την τεχνολογία και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, όπου ανάλογες δοκιμές έχουν γίνει στο Βερολίνο, την έδρα της στο Ίνγκολσταντ και τη Βερόνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...