Ο Γ. Καμίνης εξορίζει τα diesel από την Αθήνα

Μαζί με τους δημάρχους της Μαδρίτης, Παρισιού και της πόλης του Μεξικού θα απαγορεύσουν την κυκλοφορία τους στα κέντρα των πόλεων τους

  • -
  • -

Τη δέσμευση για την αναβάθμιση της ποιότητας του αέρα των πόλεων τους ανάλαβαν οι Δήμαρχοι τεσσάρων μεγάλων πόλεων. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της χώρας βάσει των διεθνών συμφωνιών.

Ο Γ. Καμίνης δήλωσε στη διάσκεψη των Δημάρχων που πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό: «Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε όλα τα αυτοκίνητα από το κέντρο της Αθήνας μέσα στα επόμενα χρόνια. Υποστηρίζω τη φιλόδοξη Διακήρυξη για την ποιότητα του Αέρα και καλώ την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από τις διεθνείς συμφωνίες για το κλίμα και να υποστηρίξει την προσπάθεια να καθαρίσουμε την πόλη μας».

Έτσι, μαζί με τους δημάρχους του Παρισιού, της Μαδρίτης και της Πόλης του Μεξικού, δεσμεύτηκαν για την απαγόρευση της κυκλοφορίας από το κέντρο των πόλεων τους όλων των οχημάτων diesel έως το 2025. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, στο Παρίσι εφαρμόζεται ήδη μερική απαγόρευση σε παλιά αυτοκίνητα σε αντίθεση με τις δικές μας μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου επιτράπηκε η κυκλοφορία τους μετά το 2011.

Διαβάστε επίσης: Οι Γάλλοι εξορίζουν τα παλιά αυτοκίνητα

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...