Οι 7 φιναλίστ του COTY 2017

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του αυτοκινήτου της χρονιάς 2017

  • -
  • -

Η επιτροπή των ευρωπαίων δημοσιογράφων ειδικού Τύπου για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς επέλεξαν τα επτά επικρατέστερα μοντέλα για τον φετινό τίτλο. Έτσι, μετά από την πρώτη ψηφοφορία των 58 μελών της επιτροπής βγήκε η 7άδα με τα αυτοκίνητα να είναι: Alfa Romeo Giulia, Citroen C3, Mercedes-Benz E-Class, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR και Volvo S90/V90.

Από αυτά τα πέντε είναι ευρωπαϊκά, τα δύο ιαπωνικά και κανένα από αυτά δεν προέρχεται από Αμερική ή Κορέα, όπως επίσης μέσα στα υποψήφια μοντέλα δεν είναι κανένα ηλεκτρικό ή υβριδικό. Η φίρμα με τα περισσότερα βραβεία είναι η Fiat που έχει κατακτήσει εννέα τίτλους, ακολουθεί η Renault με έξι και με πέντε είναι η Ford και η Opel.

Ο όμιλος PSA (Peugeot – Citroen) φέτος έχει δύο υποψήφια μοντέλα, Peugeot 3008 και Citroen C3, με την Peugeot να έχει τέσσερις τίτλους στον θεσμό και τη Citroen τρεις. Τα 58 μέλη της επιτροπής έχουν στη διάθεσή τους 25 βαθμούς να μοιράσουν στα μοντέλα που είναι υποψήφια, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δώσουν σε κάποιο από αυτά περισσότερους από 10 βαθμούς.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος για το COTY 2017 θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017 στις 6 Μαρτίου. Ο περσινός νικητής ήταν το Opel Astra, το 2015 το Volkswagen Passat είχε πάρει τον τίτλο, το 2014 το Peugeot 308 και το 2013 το Volkswagen Golf.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...