Μέτρα - ρυθμίσεις για επίσκεψη Ομπάμα

Σε κλοιό ασφαλείας βρίσκεται η Αθήνα προκειμένου να μετακινηθεί ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα

  • -
  • -

Στα σημεία που θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αποκλείεται η περιοχή, τουλάχιστον πριν από μισή ώρα και θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές, σε ταράτσες και άλλα επίκαιρα σημεία, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, για παν ενδεχόμενο, ένα κινητό νοσοκομείο με 150 ατόμων, που έχει φτάσει, από τις ΗΠΑ.

Ακόμα και οι ελληνικές υπηρεσίες θα ενημερώνονται την τελευταία στιγμή από τους επιτελείς της ομάδας ασφάλειας του κ. Ομπάμα για τις μετακινήσεις του, ενώ μόνο η συνοδεία του και οι άνδρες ασφάλειας είναι περίπου 300 άτομα. Από ελληνικής πλευράς, στα μέτρα θα συμμετάσχουν 4.500 άτομα, που θα συνοδεύουν τον Αμερικανό Πρόεδρο, θα αποκλείουν περιοχές και δρόμους και θα παρέχουν κάλυψη με κάθε τρόπο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, θα γίνονται σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Συγκεκριμένα, θα κλείνουν δρόμοι για να περάσει ο υψηλός επισκέπτης με τη συνοδεία του και θα ανοίγουν μετά από κάποιο διάστημα, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστή η χρονική στιγμή που θα συμβαίνει η κάθε παρέμβαση.

Πάντως, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Από την ΕΛΑΣ, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα απαγόρευσης των πορειών αυτομάτως συνεπάγεται και κλείσιμο των δρόμων από την τροχαία, το οποίο δεν έγινε γνωστό για λόγους ασφαλείας.

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, το διήμερο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. BARACK OBAMA (15 και 16-11-2016), δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία, στις ακόλουθες περιοχές και ώρες:

Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας , στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

 Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας , στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

Διευκρινίζεται ότι η Απόφαση αυτή αφορά στις συγκεκριμένες περιοχές και ώρες, ενώ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εκδοθεί άλλη Ανακοίνωση.

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ο Μπάρακ Ομπάμα θα επισκεφτεί την Ακρόπολη, όπου θα κάνει σύντομες δηλώσεις. Την ίδια μέρα θα κατευθυνθεί στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου θα μιλήσει με θέμα την οικονομία. Το ίδρυμα από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον χώρο του Φάρου όπου πραγματοποιείται έκθεση αφιερωμένη στους Γιάννη Μόραλη και Χρήστο Καπράλο, καθώς εκεί την Τετάρτη θα δοθεί η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα. Από την Κυριακή, ο Αστέρας μοιάζει με φρούριο, μιας και ο Πρόεδρος της Αμερικής θα μείνει στην προεδρική σουίτα, ενώ μέρος της αποστολής του Ομπάμα θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Intercontinental, όπου θα μεταφερθεί ιατρικός εξοπλισμός που περιλαμβάνει δεκάδες φιάλες ανθρώπινου αίματος σε περίπτωση που χρειαστούν.

 

Για λόγους ασφαλείας, οι ακριβείς ώρες δεν ανακοινώνονται ή ενδέχεται να αλλάξουν

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...