Νέο λογισμικό χειραγώγησης στα κιβώτια της Audi;

Όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γερμανική Bild am Sonntag

  • -
  • -

Το California Air Resources Board (CARB) ανακάλυψε μέσα στο καλοκαίρι ένα παρόμοιο λογισμικό χειραγώγησης και στα αυτόματα κιβώτια της Audi. Η συσκευή δεν ήταν ίδια με αυτή που αποκαλύφθηκε τον περασμένο χρόνο στο θέμα με τη χειραγώγηση ρύπων των κινητήρων diesel και βενζίνης.

Αν το τιμόνι δεν στρίβει, σε εργοστασιακές μετρήσεις, τότε το κιβώτιο ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα αλλαγών προκειμένου να μειώνει τις εκπομπές ρύπων. Μόλις όμως το τιμόνι στρίψει πάνω από 15 μοίρες το κιβώτιο ταχυτήτων λειτουργεί κανονικά με το σύστημα να απενεργοποιείται και κατ’ επέκταση αυξάνεται η κατανάλωση, αλλά και οι εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, η Audi σταμάτησε να χρησιμοποιεί αυτό το λογισμικό από τον Μάιο του 2016 και έτσι δεν αφορά τα καινούργια αυτοκίνητα της Audi, όπως τονίζει στο ρεπορτάζ της η Bild am Sonntag και συμπληρώνει ότι το αυτοκίνητο που δοκίμασε το CARB δεν έγινε γνωστό από τον οργανισμό.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν το λογισμικό χειραγώγησης εφοδιάζονταν με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AL 551 και σε αριθμό ανέρχονται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μονάδες και πιο συγκεκριμένα μοντέλα όπως το Q5, το A6 και το A8. Μέχρι αυτή τη στιγμή το CARB και η Audi δεν έχουν πάρει θέση για το δημοσίευμα.

[ΠΗΓΗ: Bild am Sonntag]



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...